10 Ocak İstanbul'da okullar tatil mi? Resmi açıklama geldi...

İstanbul'da yoğun kar yağışı olması sebebiyle 10 Ocak salı günü okulların tatil edilmesi gündeme geldi. Peki binlerce öğrencinin merakla beklediği okullar tatil açıklaması valilikten geldi mi? İşte tüm detayları

GİRİŞ 09.01.2017 16:59 GÜNCELLEME 09.01.2017 16:59

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul yarında yoğun bir şekilde kar yağışının içinde olacak. Bu sebepten dolayı 10 Ocak İstanbul'da okullar tatil olacak iddiaları gündeme geldi. Peki binlerce veli ve öğrencinin beklediği açıklama valilik tarafından yapıldı mı? İşte İstanbul hava durumu ve tüm detaylar

10 OCAK İSTANBUL'DA (YARIN) OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle İlimizde eğitim-öğretime yarın 1 gün daha ara verilmiştir. 

Okulların Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçelerinde yarın tatil olacak

istanbul-10-ocak-hava-durumu

İstanbul'da salı günü hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da 10 Ocak salı günü kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık en düşük -2 en yüksek ise 3 derece olacak. Rüzgar doğundan 25 nem ise 65-82 arasında olacak. Kar yağışının perşembe gününe kadar yağması bekleniyor.

DAHA SOĞUĞU GELİYOR

Balkanlar üzerinden gelen ve geçtiğimiz cuma akşamı Marmara’ya ulaşan kar, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Çatalca’da 110, Arnavutköy’de 60-65, Büyükçekmece ve Sultangazi’de 55-60, Bahçelievler ve Küçükçekmece’de 25 santimetreye kadar ulaşan kar yağışı dün kısa bir mola verse de Meteorolojiye göre perşembe gününe kadar devam edecek.

Perşembe’den itibaren bir süre yağışlı havanın etkisi altında kalacak olan Marmara, Balkanlar üzerinden gelecek olan ikinci bir soğuk hava dalgasıyla adeta donacak.

Uzmanlar önümüzdeki hafta sonundan itibaren beklenen havanın bundan daha sert olacağı uyarısında bulundu. 

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI NE KADAR?

- Çatalca-Subaşı: 122 cm, 
- Hadımköy, Yassıören: 105 cm, 
- Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy 68 cm, 
- Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 62 cm, 
- Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 55 cm, 
- Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:45 cm, 
- Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 35 cm, 
- Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 30 cm, 
- Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 20-25 cm, 
- Pendik, Kartal, Tuzla: 10-15 cm.

BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ DONDU

İstanbul'de etkili olan soğuk ve kar yağışı, Büyükçekmece Gölü'nün donmasına neden oldu. Günlerdir devam eden kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Büyükçekmece Gölü'nde yüzey dondu. Gölde oluşan kartpostallık manzara, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu