TSK açıkladı : DAEŞ El-Bab'dan çekiliyor!

TSK, DEAŞ terör örgütünün TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığını ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığını bildirdi.

GİRİŞ 27.01.2017 15:41 GÜNCELLEME 27.01.2017 16:19
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

TSK'dan El Bab’taki son durum ile ilgili yapılan açıklamada, su, elektrik gibi temel hizmetler ve asgari yaşam koşullarının yok denecek seviyelere indiği ve bu nedenle sağlık sorunu yaşayanların hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.

SİVİL HALK AYRILMASIN DİYE PROPAGANDA

TSK, şehirdeki sivil halkın ayrılmaması için DEAŞ terör örgütü mensuplarının propaganda yaptığını ve böylece insanların şehirden kaçmalarına engel olmaya çalışıldığına dikkat çekti. Açıklamada, DEAŞ terör örgütünün savunma hatlarını kuvvetlendirmek ve karşılaştıkları kuvvetlere azami kayıp, hasar verdirmek amacıyla El Bab'ta yaptıkları istihkam çalışmalarına devam ettiği ve özellikle El Bab-Kadiran yolunda Al-Albi mezrası yakınlarında sürekli istihkam çalışmalarının yürütülmekte olduğu belirtildi.

ÜMİTLERİ KIRILDI, GERÇİ ÇEKİLMEYE HAZIRLANIYORLAR

TSK’nın DEAŞ terör örgütünün Bab’taki askeri durumuna yönelik bölgedeki güvenilir kaynaklardan temin ettiği bilgilere göre son zamanlarda Tunuslu muhacirlerin El Bab'da yoğunluk gösterdiği, DEAŞ terör örgütünün tüm karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşıdığı ve morallerinin son derece düşük olduğu kaydedildi. Diğer yandan, Kabasin ile ilgili alınan son bilgilerde DEAŞ'ın şehirde döşediği el yapımı mayın ve bombalı tuzakların yerlerini bilen ve bizzat döşeyen kişilerin hava taarruzunda hayatlarını kaybettiği, bu ölen teröristlerin ellerindeki haritaya da ulaşılamadığı, bu yüzden bazı terör örgütü mensuplarının mahsur kaldıkları ve hareket alanlarının kısıtlandığı, hatta bazılarının kendi bombalarıyla öldükleri istihbaratının alındığı ifade edildi. 

TSK, DEAŞ terör örgütünün TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığını ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığı bilgisinin edinildiğini açıkladı. 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 61
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    evet sonun baslangıcı deas pyd pkk ıcın son turkıye ıcın baslangıc trump gelmesıyle surıyede dengeler degısecek deas cekılıcek pyd pkkda mumbıcte afrınde yok edılıcek
    Cevapla
  • Artukk Beyy 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardes korkarim ki tam tersi olabilir. abdnin afrin rai el bab munbic hattinda olusturmak istedigi guvenli kurt bolgesine artik rusya da destek veriyor. Bu bizi cok zorlayacak... Ama insallah senin dedigin cikar.
    Cevapla
  • safak 7 yıl önce Şikayet Et
    Deaşe sen çekil Türkiye sende daha aşağı inme emri mi geldi. orada kal.
    Cevapla
  • ...... 7 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türkiyenin eski zihniyeti!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk Askerinden çok büyük darbe yiyorlar! Daeşliler korkudan tabana kuvvet kaçmaya başladı! :)
    Cevapla
  • goktuģ 7 yıl önce Şikayet Et
    amlasilan o ki cia ile baglantilari kesildi turp gelince hadi bakalim
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Buralara Suriyelileri ve türkmenleri yerleştirmeli,asla PYDlilere göz yummamalı..ve hala MÜNBİÇ duruyor orada ur gibi!
    Cevapla
  • Artukk Beyy 7 yıl önce Şikayet Et
    selim orada bulunan kurtler oranin insanlarina her turlu zorbaligi ve barbarligi yapiyor. sanirim asil irkciligi kurtler yapiyor. bosalan yerlere yerli turkmenlerin getirilip teskilatlandirilmasi huzurun saglanmasinda atilacak tek adimdir.
    Cevapla
  • Mb.. 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK farkında.
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık yapma orada yaşayan halkın büyük çoğunluğu arap ve Kürt.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    dualarımız sizinde türk islam ordusu şimdi sıra pydde pyd ve pkkyı bitirin suriyeyi suriyelilere verin orada kürt türk arap kardeşçene yaşasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı