Gerilim hat safhada! Türk botu müdahale etti

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında Türk karasularını ihlal eden Yunan botu geri çevrilirken, iki ülke sahil güvenliği arasında hareketli dakikalar yaşandı.

Gerilim hat safhada! Türk botu müdahale etti
Gerilim hat safhada! Türk botu müdahale etti
GİRİŞ 19.02.2017 16:04 GÜNCELLEME 19.02.2017 16:32
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında Türk karasularını ihlal eden Yunan botu ile Türk Sahil Güvenlik birimleri arasında yaşanan hareketli anlar görüntülendi.

Kardak krizinin 21'inci yılı nedeniyle Türk Sahil Güvenlik birimlerinin bölgedeki önleme ve devriye çalışmaları 22'nci günde de devam etti. Her iki ülkenin Sahil Güvenlik botları sabah saatlerinden itibaren bölgede devriye görevlerini sürdürdü.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Zaman zaman yakın seyreden ekipler, ilginç görüntüler oluşturdu. Devriye sürdüğü sırada Kardak önlerine yönelen Yunan sahil güvenlik botu hareketliliğin yaşanmasına neden oldu.

Sınır ihlali yaparak Türk karasularına giren Yunan güçlerini çıkartmak için Türk Sahil Güvenlik birimleri harekete geçti. Kardak önlerinde bekleyen TCSG-72 numaralı Sahil Güvenlik botu anında reaksiyon göstererek bölgeye yöneldi.

Türk Sahil Güvenlik birimleri ile Yunan güçleri karşılıklı olarak telsizle uyarıda bulunurken, yaşanan hareketli anlar yaklaşık üç saat sürdü.

Hareketliliğin devam etmesi üzerine bölgeye Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığından takviye bir bot daha sevk edildi. İki Türk Sahil Güvenlik birimi Yunan güçlerini bölgeden çıkartmak için yoğun çaba sarf etti. Bu sırada bölgeden bir kuru yük gemisinin geçtiği de görüldü.

Türk ve Yunan güvenlik güçlerinin Kardak kayalıkları civarındaki bekleyişi sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • eeee 7 yıl önce Şikayet Et
    Uyarı ateşi niye açmıyorlar anlamıyorum valla deli olacam amerika irana ait bir deniz aracı yaklaştı adam direk uyarı ateşi açtı bizde yapalım uyarı değil mi vurmayacaz ki korksunlar ...
    Cevapla
  • murat murat 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar neyine güveniyor ab ye sanırım :-)
    Cevapla
  • doğukan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu 3 oldu ...
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeyi oyaliyorlar , bu isi uzatmanin anlami yok,zayif bir animizda bu adalara el koyacaklar.acilen türk botlarida yunan kiyilariana gitmeli.yada kiyilarimizi ihlal eden yunan botlarina el konulup icindekiler mahkeme karsina cikarilmali.ege denizinde ne kadar böyle sahipsiz ada varsa yunanlara yasaklanmali.
    Cevapla
  • Eko 7 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ekonomik durumuna bakmadan hala yaramaz çocuk gibi davranması ne kadar komik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
Başkan Altay: “Konya raylı sistemi için tarihi başlangıç yapıyoruz”