Türkiye'nin en büyük sokak iftarı yapılacak

11 ayın sultanı Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını tamamlayan Başakşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sokak iftarında 30 bin kişiyi buluşturacak.

Türkiye'nin en büyük sokak iftarı yapılacak
Türkiye'nin en büyük sokak iftarı yapılacak
GİRİŞ 26.05.2017 12:11 GÜNCELLEME 26.05.2017 12:11

 Ramazan ayı boyunca kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine iftarda ve sahurda sıcak yemek servisi yapılacak.

Ramazan sevincini, bereketini ve manevi atmosferini ilçenin tümüne yaymayı amaçlayan Başakşehir Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan ayını maneviyatına uygun program ve etkinliklerle ihya edecek. Manevi atmosferini derinden hissettiren cami programları, iki bölgede kurulan Ramazan stantları, çocuk etkinlikleriyle Ramazan sevinci bu yıl da ilçenin dört bir yanında her yaş ve kesimden vatandaşça doyasıya yaşanacak.

7 SOKAK İFTARI

Mahallelerde düzenlenen sokak iftarları ilçe sakinlerini hem geçmişe doğru nostaljik bir yolculuğa çıkaracak hem de Ramazan ayının maneviyatını komşularla doyasıya yaşatacak. Ramazan ayı boyunca ilçe mahallelerinde 7 iftar sofrası kurulacak. Sokak İftarlarının en büyüğü Başakşehir Sular Vadisinde 30 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilecek. 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Türkiye’nin en büyük sokak iftarında siyaset dünyasının önde gelen isimleri de vatandaşlarla birlikte iftar yapacak. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir’in yeni kurulan bir ilçe olduğunu ve bu yüzden komşuluk ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “İftar sofraları ve Ramazan etkinlikleri manevi atmosferleri ile birlikte hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile oluyor” dedi.

YAŞLI VE ENGELLİLERE İFTAR VE SAHUR YEMEĞİ

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin iftar ve sahur yemeklerini evlerine götürecek. Ücretsiz olan ve 2012 yılından beri gerçekleştirilen uygulama ile ilçede bu sene; 180 hanede 300 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda dört çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menü ulaştırılacak. 

CAMİLERDE İFTAR YEMEĞİ

İlçe genelinde her mahallede, her gece iki farklı camide olmak üzere 50 camide ramazan programları gerçekleştirilecek. Türkiye’nin önde gelen ilahiyatçıların katılımıyla gerçekleşen cami programlarına sevilen hatip, hafız ve mevlithanlarda katılacak. Kur’an-ı Kerim tilavetleri, sohbet ve ilahilerle Ramazan’ın manevi havası yüreklere işleyecek. Cami programlarında teravih namazı çıkışında vatandaşlara lokum ve şerbet ikram edilecek.

Başakşehir Belediyesi bu sene cami programlarını genişletiyor. Belediye, Ramazan ayı boyunca ilçe camilerinde cami cemaatleri ve mahalleliler için ‘Cami İftarları’ düzenliyor. Bölge halkının Ramazan ayının bereketini birlikte paylaşacağı cami iftarları kapalı alanı uygun olan camilerde gerçekleştirilecek.

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Başakşehir Belediyesi Sular Vadisi ve Bahçeşehir’de kurulan stantlarda manevi ayın atmosferini yansıtacak. Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ramazan ayında Sular Vadisi’nde hünerlerini sergileyecek. Her gece bilgi evlerinin kulüp öğrencileri müzik, resim, ebru, jenga, becerikli ellerim, satranç ve çeşitli yarışmalar ile hem bir yılın yorgunluğunu atacak hem de öğrendiklerini ilçe sakinlerinin beğenisine sunacak. Çocuklar için özel olarak hazırlanmış alanda minikler, kukla gösterilerinden, ödüllü yarışmalara, illüzyon gösterilerinden,  gölge oyunlarına, tiyatrolara kadar farklı konsepte hazırlanan programlara katılacak, etkinlik alanlarındaki maskotları izleyecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!