ABD polisi: Erdoğan'a taşla saldıracaklardı

ABD polisi, Washington Büyükelçiliği önünde yaşanan olayda PKK provokatörlerinin amacının Erdoğan’a yakın mesafeden taşla saldırmak olduğunu tespit etti.

GİRİŞ 16.06.2017 10:29 GÜNCELLEME 16.06.2017 12:36
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde PKK’lı bir grup gerginliğe sebep olmuştu. Grup ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları arasında kavga çıkmıştı.

ERDOĞAN ARAÇTAN ÇIKINCA...

Bu olay sonrası Amerika polisi kendisinden hiç beklenemeyen bir hamle yaptı. Soruşturma dosyasını genişleten polis, PKK provokatörlerinin amacının Erdoğan’ın aracından çıkmasını sağlayıp, ardından yakın mesafeden taşla saldırmak olduğunu tespit etti. Bunun üzerine eylemi planlayan 2 terörist tutuklandı.

34'Ü BELİRLENDİ

ABD’li güvenlik kaynakları, saldırılarda yer alan 42 PKK’lıdan 34’ünün belirlendiği ve haklarında tutuklama emri çıkartıldığını belirtti. 

Öte yandan ABD basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da protestocuları dövmekle suçlanan 12 korumasına dava açılacağını yazdı. Şu an Türkiye’de olan korumaların arananlar listesine alındığı ve bir daha Amerika’ya giderlerse tutuklanacakları iddia edildi.

TÜRKİYE GAZETESİ

YORUMLAR 61
  • egeli 6 yıl önce Şikayet Et
    trumb bır pıyon duzmece engec 1 yıl ıcınde gorevden alınacak..ama ozamana kadar tum terorıslerı sılahlandıracak..
    Cevapla
  • Umut 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar protesto hakkini kullanmissa. Korumalarda Dayak Atma hakkini Kullanmis niye Çigiriyosun ki Amerika :)) tokadi senmi yedin terorist yedi
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    abd resmen provoka yapmak icin pkk yandaşlarini yakinda tuttu .
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte gerçek ayın 14'ü gibi ortada, PKK'ya her türlü desteği veren ve kendi ülkesinde besleyip büyüten bir ülkeden ne umudunuz olabilir ki? Her halükarda düşman, İslam'a düşmanlıkla başkan seçildi Trump.
    Cevapla
  • Hemseri 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyen yok avrupa amerika hatta bazi Müslüman ülkelerin pkkyi beklediğini. Ne yapalım yani amerika ile gemileri yakalım savas mi açalım.
    Cevapla
  • mucahit 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin yapmadiginizi korumalari yapti ey kafiiiir amerika sizinde birgun piliniz bitecek kahrolacaksiniz şu mubarek günün ve ayın hürmetine allah kafirlere fırsat verme muslumanlar uzerinde oynanan oynu kendi aralarında fitneye cevir yarabb...
    Cevapla
  • onrat38 6 yıl önce Şikayet Et
    amiin
    Cevapla
  • omer ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    amiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı