Müftülüğe nikah yetkisi veren madde kabul edildi

Müftülüğe nikah kıyma yetkisi veren düzenleme, TBMM'de kabul edildi.

GİRİŞ 18.10.2017 22:56 GÜNCELLEME 19.10.2017 09:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, İçişleri Bakanlığının, evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verebileceği kurumlar arasına il ve ilçe müftülüklerinin de eklendiği 6. maddesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

YORUMLAR 21
  • Yerelli 6 yıl önce Şikayet Et
    Camilerimiz ve kuran kurslarımızın müştemilatıyla birlikte hali ortada iken bunu denetleyemeyen sn. müftü efendilerin lüks makamlarında artık nikâh kıyıyorum diye hiç dışarı çıkmayacaklardır. Ömür boyu eğitimin devam ettiği camilerimiz sadece namaz vakitlerinde açılması görevlilerin nitelikleri vs. sorunların da bir an önce çözülmelidir. Cami ve kuran kursları ile müştemilatı daha yeşil, daha sağlıklı/temiz ve estetik olmalıdır. Cami minarelerindeki şerefelerde bulunan ışıklar amacına uygun yakılmalıdır. Her daim görevlileri orada bulunmalıdır.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar belediye başkanının görevlendirdiği herhangi bir memur, hizmetli bu işi yaparken kimse eleştirmiyordu. Bugün müftülüklere verilen bu yetki neden bu kadar tepki çekti anlamak mümkün değil. Hiç kimseye müftü zorla dini nikah yapmaz, resmi nikahını yaptırıp gidebilirsin. Hem bir zamanlar okuryazarlığı bile olmayan muhtarlar bu işi yaparken neden kimsenin sesi çıkmıyordu.
    Cevapla
  • Can. 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklın yolu bir. Bir hastahanede, bir sözde memur soruyor; "hastalara dini hizmet veren imam var da, neden papaz vs. yok". Papaz olsaydı neden budist rahip yok diyecek belki. Acaba o ülkelerin hastahanelerinde bir kişi var mı "burada neden imam yok" diye? O yüzden "kendi ülkemiz" var. Yoksa niye kurtuluş savaşı verelim? Eziklik diz boyu. ABD yapıyor, Avrupalı yapıyor, Türk niye müftülükte hatta camii'de nikah kıyamasın?
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanları çıldırır..İzleyelim görelim kimlermiş..
    Cevapla
  • ali5355 6 yıl önce Şikayet Et
    İlahiyat çi diyorsunuz sayin cumhurbaşkanım ilahiyat ci yalan soyler mi . evet soyler hemde sizin secip goreve getirdiğiniz kişiler. 63 yasindaki diyaliz hastasi kadina bile yalan soyliyecek kadar yalanci lar. var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş