Tebligat ulaşımına hız geliyor

UYAP'ın, PTT ile entegrasyonunun gerçekleştirilmesiyle tebligatların kısa sürede ulaştırılması sağlanacak.

Tebligat ulaşımına hız geliyor
Tebligat ulaşımına hız geliyor
GİRİŞ 11.11.2017 12:02 GÜNCELLEME 11.11.2017 12:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığınca, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin (UYAP) PTT ile entegrasyonunun sağlanmasıyla tebligatlar, kısa sürede ulaştırılacak.

Yargıda tebligatların hızlı ulaştırılması amacıyla yeni bir uygulama gerçekleştirilecek.

Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve yargılama sürelerinin kısaltılması amacıyla UYAP'ın, PTT ile entegrasyonu sağlanacak.

 Mahkemeler, savcılıklar, icra daireleri ve diğer yargı birimlerince tebligatlar, UYAP üzerinden PTT'ye gönderilecek. PTT'nin belirli bölge müdürlüklerine elektronik ortamdan ulaştırılacak tebligatlar matbaalarda basılacak.

Daha sonra tebligatlar belirtilen adreslere sevk edilecek. Böylece tebligatların ulaşım süreleri kısaltılacak.

Tebligatların ulaştırılmasıyla ilgili çalışmalara 2018 yılında hız verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlıklar kaldırılmalı.Boşuna maaş ödeniyor.
    Cevapla
  • Matahan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah gerek etmesin. Emanette paran yoksa aylarca tebligat beklersiniz. Bir allahın kulu kardeşim seni illet eden karar çıktı para yatir ki sana tebliğ edelim demiyor. Adliye kalemleri 1.sınıf ofisler oldu kapılardan içeri girebilmek mümkün değil. Personel rahat çalışsın kafaları rahat olsun diye tedbir alın mış. Belki biran önce puslu camları kaldırıp dışarıdan görünür yapılırsa işler biraz daha hızlanır. Vatandaş ta illet olmaz.
    Cevapla
  • Adl 6 yıl önce Şikayet Et
    Evde Olduğumuz Halde Tebligatın Var Muhtarlıktan AL Diye Apartman Kapısına Not Bırakıyorlar Rüzgar Uçuruyor Çoluk çocuk Alıyor, Önce Sorumsuz Personele Çare Bulun
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    yurt disi Tebligatlar yapilamiyor,insanlar bosanamiyor,tebligatlar Konsolosluklara yapilmali,yabanci ise yine o ulkenin konsolosluguna yapilmali ve bu Tebligat sayilmalidir..Vatandas gitsin evrakini alsin..almiyorum diyemesin..Konsolosluklar yetkili olsun..Tebligat kanununu degistirin..Yabancilarla evli olanlar zor bosaniyor..bilerek tebligat almiyorlar,zorlastiriyorlar..cok onemli konudur,,Turk devleti care bulsun,vatandaslarini ezdirmesin..
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ptt personel açığını kapatmadıkça hızdan bahsetmesin.
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bildiğim kadarıyla yurtdışı tebligatları zaten konsolosluklara yapılıyor. Daha sonra Konsolosluk oradaki adresinize bir yazı göndererek gidip tebligatı almanızı istiyor. Not: Tebligatı almaya giderken 14 Euroyu unutmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var