ABD'ye kritik belge sorusu: Size kim servis etti?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ABD’ye gönderdiği Rıza Sarraf soruşturmasına ilişkin sorular ortaya çıktı.

ABD'ye kritik belge sorusu: Size kim servis etti?
ABD'ye kritik belge sorusu: Size kim servis etti?
GİRİŞ 21.11.2017 07:48 GÜNCELLEME 21.11.2017 07:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD'li iki savcı Preet Bharara ve Joon H. Kim hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adalet Bakanlığı kanalıyla ABD yetkili adli makamlarına gönderdiği resmi yazının ayrıntıları belli oldu.

İstanbul Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından kaleme alınan iki sayfalık yazıda, halen ABD'de tutuklu bulunan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming'in New York Güney Bölge Mahkemesi'nde 30 Ekim 2017'de verdiği yeminli ifadesi dayanak gösterildi. Avukat Cathy Fleming tarafından dile getirilen ve yargılama dosyasına sunulan belge, evrak içeriklerinden T.C. vatandaşlarının birbirleri arasında yapmış oldukları 3 bin iletişim kaydı ile özel hukuk hükümlerine tabii ticari sırların olduğuna vurgu yapıldı.

Avukatın, "Yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte" olduğu şeklindeki ifadelerinin altı çizildi.

SERVİS EDENLER NEREDE?

Söz konusu belgelerin Türkiye Cumhuriyeti adli makamlarından ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan resmi yollardan talep edilmeksizin yargılama dosyasına konulduğu kaydedildi. ABD yetkili makamlara gönderilen yazıda, "İddia edilen belge, ses kaydı ve içeriklerin ne şekilde elde edildiği, ne zaman elde edildiği, kimin aracılığı ile elde edildiği ve elde edilen kişilerin nerede olduğu ve bu yöndeki yazılı ifadelerin nelerden ibaret olduğu konularında bilgi verilmesi, bütün belge kayıt ve içeriklerin makul olan en kısa süre içerisinde tarafımıza incelenmek üzere gönderilmesi" talebine yer verildi.

SAVCILARI SORUŞTURUN

Yine herhangi bir adli istinabe istemi yapılmaksızın yargılanan sanıklar aleyhine kaynağı belli olmayacak şekilde belge ve evraklar sunulduğu kaydedilen yazıda, soruşturmayı yürüten eski savcı Preet Bharara ve şuan da görevde olan Joon H. Kim'in atılı suçları işleyip işlemediklerini tespit etmek istendiği kaydedildi. Yazıda, adli yardımlaşma talebinin dayanağı olarak ise de 'Türkiye Cumhuriyeti ve ABD arasında suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı yardım anlaşması' gösterildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 20
  • xxlxx 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Reza Zarrab davası değil, bu Türkiyeyi dizginleme davasıdır. İleride Türkiyeyi suçlu göstererek müdahale hakkı (!?) elde etmeye yöneliktir. Saddama, Kaddafiye ... yaptıkları gibi.İşin özü Zarrab sadece araçtır.
    Cevapla
  • Buna da şükür 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıcağı sıcağına olaydı daha etkili olurdu; ama, olsun... Elhamdülillah... Yaptığı işi HAK ile yapanların sayısını ARTTIR Allah'ım....
    Cevapla
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan yargısı hayatta Türkiye veya başka bir ülkeye ceza kesemez. Çünkü Amerika'ya o türden yargılama yapacak uluslararası bir yetki tanınmamıştır. Amerikan yargısı ancak kendi ülkesi içerisinde kendisine karşı işlenmiş suçları yargılayabilir. Kaldı ki Amerikan vatandaşı olmayan bir kişinin Amerikanın kanunlarına göre nelerin suç olup olamayacağını bilmesi kesinlikle mümkün değildir.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bir soruşturmasda mc gurk a açılsın silonun verdiği bilgiler ışığında gelmezse kırmızı bülten çıkarın
    Cevapla
  • Ali Bayram 6 yıl önce Şikayet Et
    Bylock listelerini mite kim servis ettiğinin ya da mitin nasıl elde ettiğinin bir öneminin olmadığı gibi onların da dataları nereden elde ettiğinin bir önemi yok? Burada yada abd de siyasilerin nasıl işine geliyorsa böyle şeyler kullanılır. Geçmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var