Etkin Eğitim'den Aydınlık'ın yalanına cevap!

Aydınlık gazetesinde ‘Zahid Akman’a kanunsuz ihale’ başlıklı haber üzerine, Etkin Eğitim Organizasyon Gemi İşletmeciliği ve Turizm Limited Şirketi adına bir açıklama yapıldı.

Etkin Eğitim'den Aydınlık'ın yalanına cevap!
Etkin Eğitim'den Aydınlık'ın yalanına cevap!
GİRİŞ 23.11.2017 19:31 GÜNCELLEME 23.11.2017 19:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bugün Aydınlık gazetesinde ‘Zahid Akman’a kanunsuz ihale’ başlığıyla yayınlanan haber üzerine, Etkin Eğitim Organizasyon Gemi İşletmeciliği ve Turizm Limited Şirketi adına bir açıklama yapıldı.

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Üyesi Zahid Akman’ın isimlerinin geçtiği habere ilişkin Etkin Eğitim Organizasyon’dan yapılan açıklamada “Firmamıza verildiği iddia edilen 5 adet belediye ihalesinin kısmi teklife açık olmamasından dolayı iptal edildiği iddiası gerçekten uzak, bilgisiz ve belgesiz asılsız iftira ürünüdür” denildi.

Açıklamada Etkin Eğitim’in Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden 5 adet değil sadece bir ihale aldığı vurgulandı.

Etkin Eğitim’den yapılan açıklamada, ihalenin mevzuata uygun yapıldığını belirtilerek, “Nitekim ilgili ihale, Kamu İhale Kurumu tarafından incelenmiş ve hukuka aykırı bir durum tespit edilmemiştir.” denildi. 

HABER İFTİRA ÜRÜNÜ

Haberde geçen “Sayıştay Raporu’nda, Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın yönetiminde olduğu şirkete verilen 5 belediye ihalesinin kanuna aykırılık teşkil ettiği belirtildi” ifadesinin gerçek dışı olduğu vurgulanan açıklamada; “Gazetede ilgili firmamıza verildiği iddia edilen 5 adet belediye ihalesinin kısmi teklife açık olmamasından dolayı iptal edildiği iddiası gerçekten uzak, bilgisiz ve belgesiz asılsız iftira ürünüdür.” denilerek belediyeden Etkin Eğitim’in 2015 yılında 5 adet değil sadece bir ihale aldığı açıklandı.

EN AVANTAJLI TEKLİF ETKİN EĞİTİM’DEN

Yapılan açıklamada, haberde geçen ‘aynı ihaleye giren ve ihaleye itiraz eden Kent Sosyal Hizmetler Turizm Dağıtım Organizasyon Ltd. Şti’nin Kamu İhale Kurumu’na (KİK) başvurarak ihalede usulsüzlük olduğu iddiası’nın KİK tarafından reddedildiği belirtilerek “İhale en avantajlı teklifi veren  Etkin Eğitim A.Ş’ye verilmiştir.” denildi.

Etkin Eğitim A.Ş bu yalan haberi yapan ve yayınlayan kurum ve kişiler hakkında hukuki haklarının saklı olduğunu ve yasal süreç başlattığını bildirdi. 

YORUMLAR 4
  • Ali Bayram 6 yıl önce Şikayet Et
    Mit tırları haberini ilk yapan da bunlardı. Perinçekgillere bu ülkede OHALde bile kimse dokunmuyor. İlginç.
    Cevapla
  • Almancı 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada böyle şeyler çok az görünür.Geri kalmiş ülkelerde yaygın oluyor. Almanyada cezası yüksek. Türkiye ceza varmı bilmiyorum. İftiralara da ceza var. Bundan dolayı motor üretmek kolay oluyor. Yalancı cezalardan dolayı cok az toplumda yaygın. Hukuk işlediği gibi üretim de işler.
    Cevapla
  • Avukat 6 yıl önce Şikayet Et
    Aydınlık diye diye cehennem i aydinlatacaklar,
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin ticaret anlayşı zaten uygun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu