POS cihazlarını çuvalla kaçırırken yakalandı!

Ankara'da POS cihazlarıyla tefecilik yapıldığı ileri sürülen iş yerlerine operasyon düzenlendi.

POS cihazlarını çuvalla kaçırırken yakalandı!
POS cihazlarını çuvalla kaçırırken yakalandı!
GİRİŞ 08.12.2017 17:35 GÜNCELLEME 08.12.2017 17:35


Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 60  ekipte görevli 200 polis, Maliye müfettişleri ve banka murakıplarının katılımıyla  Ulus başta olmak üzere birçok semtte belirlenen iş yerlerine eş zamanlı operasyon  düzenledi.
Arama kararına istinaden kapıları kilitli iş yerleri çilingir  yardımıyla açıldı. Müfettişler ve murakıplar, iş yerlerindeki evrakı inceleyerek  usulsüz olup olmadıklarını denetledi.
 
Operasyonda çok sayıda POS cihazı ve kredi kartı ele geçirildi.
 
POS cihazlarını çuvalla kaçırırken yakalandı
 
Ekipleri fark ederek kaçmaya çalışan şüpheli, polisler tarafından  yakalandı. Zanlının taşıdığı çuvalda POS cihazı, kaşeler ve evrak olduğu  belirlendi.
 
Şüphelilerin, farklı illerden aldıkları POS cihazlarıyla  Ankara'da ödeme güçlüğü çeken kişiler için kredi kartlarından yüzde 20 komisyon  karşılığı çekim yaptıkları öne sürüldü.
 
Söz konusu iş yerlerinin sahiplerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme  Kurumuna (BDDK) muhalefet, vergide usulsüzlük ve tefecilikten işlem yapıldı.
 
Yakalanan tefecilik şüphelisinden polise şiir yazılı not
 
El konulan POS cihazlarının BDDK'ya gönderileceği, işlem dökümleri  alınarak mali kaybın tespit edileceği ve geçmiş dönemlerde usulsüz işlem yapılıp  yapılmadığına ilişkin inceleme gerçekleştirileceği öğrenildi.
  
Bu arada, usulsüz işlem yaptığı öne sürülen 27 POS cihazına el konulan  iş yeri sahibinin, polislere, "Yok bir sitemim, en doğal hakkım alışveriş, soldu  gençliğim. Ömrümü Ulus'ta ziyan ettim. Ağla gönlüm, nasip değilmiş kar etmek,  rahat uyu yar, sana kredi kartlarımı feda ettim." dizelerinden oluşan şiir  verdiği öğrenildi.
 
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanvekili Adnan Akın da POS  cihazlarıyla tefecilik yapılan iş yerlerinden duydukları rahatsızlığı dile  getirdi.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar