İşte pistten çıkan uçağın pilotunun ifadesi

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın pistten çıkan yolcu uçağıyla ilgili soruşturması kapsamında uçağın iki pilotunun ve yolcuların ifadesi alındı.

GİRİŞ 15.01.2018 08:37 GÜNCELLEME 15.01.2018 08:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Pilotların ifadesine göre birinci pilot uçağı indirip yavaşlattıktan sonra yönetimi ikinci pilota devretti. Pist sonunda uçak manevra yapacakken motorlardan biri aniden hızlandı ve uçağı dönmeye çalıştığı yönün aksine denize doğru savurdu. Kara kutu incelemesi devam ediyor. 

'BİRDEN BİRE HIZLANDI'

Uçağın motorunun aniden hızlanarak uçağı deniz yönüne savurduğunu anlatan pilotun ifadesi ise şöyle: 

 “Uçak normal inişini yaptı. Pistin sonuna gelince sağa bir manevra vardı. Tam manevra yapılacağı sırada uçağın sağ motoru (hızlanıp) çalışmaya başladı. Uçak sağa gitmesi gerekirken bu motorun etkisiyle bir anda sola gitmeye başladı ve deniz yönünde aşağı düştü”

MOTOR DENİZDE

Yolcular da pilotların ifadelerini doğrular yönde ifadeler verdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekipleri kara kutuyu incelemeye aldı. İnceleme sonucunda kazanın sebebi belli olacak. Valizler henüz teslim edilemedi. Pilotların alkol muayenesi yapıldı. Herhangi bir alkol izine rastlanmadı. Pilotların ifadesi üzerinden yapılan ilk değerlendirmeler motora dayalı teknik bir arıza olduğu yönünde... Pilotların ifadelerinde bahsettiği motorun uçaktan koparak denize düştüğü ve çıkarılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Milliyet

YORUMLAR 21
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağ motor owerload olmuş yani devre kalkmış haliyle bağlantılarınıda koparmış
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sola döneceğine sağa dönmüş mutemelen.
    Cevapla
  • SEYFİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağ motorun beygirleri gemi azıya almış dizginleyememişler, beygirler zincirleri koparıp alıp başını gitmiş.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    boeing airbus bombardier embraer ne fark eder sonuçta makine
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle ya da böyle yağmur, kar vb. kötü hava koşullarında uçaklar iniş sırasında pilot uçağı yavaşlatmak için frene bastığı anda kayma söz konusu olabilir. Burada ki en önemli unsur bu havalimanında pist başlangıcından bitimine kadar olan bölüme herhangi bir bariyer yapılmamış olmasıdır. Ülkemizde hala bu ya da buna benzer kazaların yaşanması aklımıza şu soruyu getiriyor; yetkililer uyuyor mu ya da uyumuyorlarsa gerekli tedbirleri almak için illaki bir kazanın yaşanması mı lazım.
    Cevapla
  • sefa7 6 yıl önce Şikayet Et
    ne bariyeri abi. araba mı bu. bariyer olsa uçak yanmıştı belki de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti