Esed rejimine Afrin uyarısı! Hedefimiz olacak

Milli Savunma Bakanı Canikli: "Şu anda Suriye rejimi tarafından Afrin'e gönderildiği iddia edilen silahlı birliğin Afrin'de o bölgede yürüttüğümüz terörle mücadelenin sonucunu değiştirme kapasitesi hiçbir zaman yoktur ve olmayacaktır da. Terörün yanında kim olursa olsun o da bizim hedefimiz olacaktır."

GİRİŞ 22.02.2018 15:58 GÜNCELLEME 22.02.2018 16:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HAVA Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A 400M uçaklarının bakımı, ilk kez Kayseri 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde Airbus Türkiye’nin desteği ile yapıldı. Bakımların Türkiye'de yapılmasıyla daha önce yurt dışına ödenen uçak başına ortalama 900 bin euronun milli bütçede kalmasının sağlandığı belirtildi.

Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Fasbat tesislerindeki törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

 

 

Törende, terör örgütlerine destek olan ülkeleri eleştiren Bakan Canikli, "Hem müttefiklik hem de teröre destek vermek bir arada olamaz. Kim gelirse gelsin bu tehlike bertaraf edilecektir. Doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ülkenin terör örgütüne destek vermemesi lazım. Destek verse bile hiçbir şey değişmeyecektir" dedi.

ürkiye'nin ilk stratejik amaçlı A400M Atlas Stratejik Ulaştırma uçağının bakımı Kayseri’de yapılarak milli ekonomiye katkı sağlandı. Ulaştırma, eğitim ve destek uçaklarının fabrika seviyesi bakım, onarım, modifikasyon ve modernizasyon faaliyetlerini yapan Kayseri 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü bir ilke ev sahipliği yaptı. 1926 yılından bugüne faaliyetlerini sürdüren müdürlük, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A 400M uçaklarının bakımını ilk kez 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün imkânlarının yanı sıra Airbus Türkiye'nin destekleri ile gerçekleştirdi.

UÇAK BAŞI 900 BİN EURO BÜTÇEDE KALACAK

Buna göre, daha önce yurt dışında yapılan uçakların bakımı Türkiye’de de yapılabilecek ve aynı zamanda  yurt dışına ödenen uçak başına ortalama 900 bin euro da milli bütçede kalacak. Bu çalışma ile yurt dışında ortalama 6 ay süren bakımın 2 aydan daha kısa sürede tamamlanarak uçakların harekât etkinliğine katkı sağlandığı ifade edildi. 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün bu başarısı ile bundan sonraki süreçte üretimi tamamlanmış uçakların konfigürasyonunun güncellenmesi kabiliyetinin de kazanılabileceği ve bu konuda Airbus firması ile ortak çalışma yapılması konusunda da görüş alışverişinde bulunulup, bazı incelemelerin de yapıldığı kaydedildi.

Bu kapsamda, 2’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Fasbat tesislerinde 'A 400M C-L Seviyesi Bakım Tamamlanma Töreni' yapıldı. Törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon ve 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Tuğgeneral Hv. Plt. Ercan Teke, yüksek rütbeli subaylar, Milli Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve Airbus firması yöneticileri ile Kayseri protokolü katıldı.

 

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 1
  • Ayaz 6 yıl önce Şikayet Et
    abdnin deyrezzorda yaptığı gibi afrine gelen konvoy feci şekilde imha edilmeliydi.bizimkilerse sadece uyarı atışı yapıp bıraktı.kılıç kından çıkıp karşısındakini kesmezse çıkaranın elini keser.caydırıcılık sekteye uğradı şimdi tüm dünyada dezenformasyon gırla.kararlılık lafla değil icraatle olur.iran güya Türkiye'ye ders veriyor şu anda bunun önüne geçilmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"