Şok görüntü: Kırmızı alarm verildi!

Edirne'de sağanakların ve karların erimesinin ardından Tunca Nehri'nde başlayan taşkın, 'kırmızı alarm' seviyesine yükseldi.

GİRİŞ 08.03.2018 16:45 GÜNCELLEME 08.03.2018 16:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve karlı havanın etkisini yitirmesiyle Edirne’de hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldi. Karların erimesinin ardından önceki gün Tunca ve Meriç nehirlerindeki su debilerinde artış gözlendi. DSİ Değirmen yeni İstasyonu verilerine göre, Tunca Nehri 196 metreküp/saniyeye olarak ölçüldü. Sarı alarm durumundaki Tunca, son yükselişle beraber ‘kırmızı alarm’ durumuna geldi. Meriç Nehri’nde ise Kirişhane istasyonu debinin 751 seviyesine geldiği tespit etti.

SARAYİÇİ SULAR ALTINDA KALDI

 

 

Tunca’nın Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen bölümünde ise nehir suları yatağından çıkarak Er Meydanı ve çevresine yayıldı. Bulgaristan’dan gelen sularla birlikte taşkının yaşadığı Sarayiçi tamamen sular altında kaldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi mevkiine giden tarihi Kanuni, Fatih ve Saraçhane köprülerini yaya ve araç trafiğine kapattı.

YORUMLAR 2
  • Gerçeğin Sesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Onyillardir ayni durum devlet yetkilileri neden bir çözüm gelistirmiyor yetmedi mi su baskinlari can kayiplari boşa giden emekler
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Edirne Tunca nehri her sene defalarca taşıyor Sn Bakanım bu suyu ARIYA vermem İSTANBUL A taşırim nasılmı Büyük çaplı borularla...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...