Afrin'le ilgili flaş gelişme! Afrin merkezi ele geçirildi! İşte son durumu...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun da (ÖSO) desteğiyle gerçekleştirilen Afrin Operasyonu'ndaki son duruma ilişkin kamuoyunu yakından ilgilendirecek önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Bu doğrultuda, Afrin Operasyonu'nun 58. gününde hangi aşamaya gelindiğinin ve Afrin merkezinin tamamen ele geçirildiğine dair son dakika gelişmesi aktarıldı.

Afrin'le ilgili flaş gelişme! Afrin merkezi ele geçirildi! İşte son durumu...
Afrin'le ilgili flaş gelişme! Afrin merkezi ele geçirildi! İşte son durumu...
GİRİŞ 19.03.2018 16:57 GÜNCELLEME 19.03.2018 16:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinin güvenliğini sağlamak, oluşabilecek her türlü tehlikelere karşı muhafaza etmek ve hain terör örgütlerinden arındırmak amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'yla ilgili müjdeli gelişmeler aktarılmaya devam ediyor. Öncelikle Genel Kurmay Başkanlığı'nca, Afrin Operasyonu'nun 58. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplamda 3603'e ulaştığı kaydedildi. Bununla birlikte Afrin Operasyonu kapsamında bugüne kadar toplamda 46 şehit verildiğini ve 225 yaralı askerin bulunduğu duyuruldu. Öte yandan askerlerimizin Afrin bölgesinde hangi aşamaya geldiğinin ve ne kadar ilerleme kaydettiğini açıklaması gerçekleştirilerek Afrin şehir merkezinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından tamamen kontrol altına alındığı gelişmesi kamuoyuna sunuldu. Böylelikle kahraman askeri birliklerimiz tarafından Afrin merkezi teröristlerden tamamen arındırılarak Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde gerçekleşti. İşte, Afrin Operasyonu'na ilişkin son dakika gelişmeleri haber7.com'dan öğrenebilirsiniz.

İŞTE, AFRİN OPERASYONU'NDA SON DURUM!

 

 

Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), kontrol altına aldığı bölge sayısı 194'ü köy ve 39'u kritik nokta olmak üzere 233'e yükseldi. Afrin bölgesi; ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşmaktadır. Bu doğrultuda tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolüne alınmıştır ve Afrin şehir merkezi teröristlerden arındırılmıştır.

afrin

KAHRAMAN ASKERLERİMİZ AFRİN BÖLGESİNİ TAMAMEN ELE GEÇİRDİ!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, stratejik öneme sahip olan Zirikat ve Deyr Müşmüşe’yi PKK/YPG’li teröristlerden temizleyerek kontrolü ele geçirdi. Zirikat ve Müşmüşe köylerinin alınmasıyla birlikte Afrin'le arasındaki bir dağ ve 600 metrelik bir mesafenin de katedilmesi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Afrin şehir merkezini tamamen ele geçirdi.

AFRİN

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AFRİN AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda, bu sabah saat 08:30 itibarıyla TSK ve ÖSO tarafından Afrin şehir merkezinde kontrol sağlandı.  Cumhur başkanı Erdoğan, Afrin'de TSK ve ÖSO bayraklarının dalgalandığını, terör koridorunun 4 halkadan kırıldığını ifade etti.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN (TSK) AFRİN OPERASYONUYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen ilk açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" şeklinde ifadelere yer verildi.

AFRİN MERKEZİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı.

afrin

AFRİN'DE 5 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI!

Afrin çevresindeki köyler teröristlerden temizlendi. Son belde olan Mabatlı da TSK ve ÖSO tarafından hilal şeklinde kuşatıldı. TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro ve Hamoraco köylerini teröristlerden temizledi. 

AFRİN

TERÖR ELEBAŞLARI AİLELERİNİ ALIP KAÇTILAR...

Sivillerin çıkışına izin vermeyen PKK, bir yandan da sivil görüntüyle teröristlerini Afrin'den çıkarmaya başladı. Şiddetli çatışmalar sonucu birliklerin 2 gün önce kuşattığı Afrin ilçe merkezindeki üst düzey PKK/PYD yöneticilerinin aileleri ile birlikte kaçtığı, çok sayıda teröristin de sivillerle birlikte ayrıldığı bildirildi. ÖSO komutanları, “Afrin fiilen düştü” denilebileceğini belirtirken, merkezde kalan ve sayılarını bin- 1500 olarak tahmin ettikleri teröristlerin küçük de olsa direniş gösterebileceğini söyledi.

AFRİN

İHA GÖZETLİYOR, JÖH VE PÖH PLAN TAZELİYOR

TSK ve ÖSO’nun kuşattığı Afrin’in üç boyutlu haritaları, meskûn mahal operasyonları için insansız hava araçları (İHA) tarafından düzenli olarak güncellendi. Operasyonlarda ön saflarda yer alacak Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât timleri, bu haritalar üzerinden planlarını hazırladı.

AFRİN

SİVİLLER İLE TERÖRİSTLERİN KAPIŞMASI

İHA'lar, PKK/PYD'li teröristlerin Afrin'den ayrılmak isteyen sivillere yönelik tehdit ve baskılarını kanıtlayan görüntüleri kaydetti. Görüntülerde kenti terk etmek isteyen sivil vatandaşların bulunduğu araçların önleri, silahlı teröristler tarafından kesiliyor. Afrin'i terk etmeleri engellenen vatandaşların, teröristlerle tartıştıkları ve direndikleri açık şekilde görülüyor. Teröristlerin tüm engellemelerine rağmen sivillerin geri dönmeyerek ilerleyişlerini sürdürdükleri görüntülerde yer aldı.

AFRİN

YORUMLAR 1
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence, Asker ve Güvenlik Güçlerimiz Doğrudan HENDEKLER, ÇEŞİTLİ TUZAKLAR (Bomba, Mayın, Siviller vs.)la DOLU ve daha bilmediğimiz bir ALANA HEMEN GİRME YERİNE; Uzaktan Kumandalı ARAÇ-GEREÇ-MÜHİMMAT ve KESKİN NİŞANCILARLA Müdahale ETMELİDİR:
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı