İşte operasyonlar sonrası kalan PKK'lı sayısı

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 bine yakın kayıp veren terör örgüt PKK'nın Türkiye sınırları içindeki örgüt mensubu sayısının 1000- 1200 civarına düştüğü rapor edildi.

İşte operasyonlar sonrası kalan PKK'lı sayısı
İşte operasyonlar sonrası kalan PKK'lı sayısı
GİRİŞ 16.03.2018 11:13 GÜNCELLEME 16.03.2018 11:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Batı dünyasının tüm engellemelerine Türkiye'nin kararlıklıkla sürdürüğü operasyonlar terör örgütü PKK'yı bitme noktasına getirdi. Türkiye, kış boyu aralıksız süren operasyonlar ve Zeytin Dalı Harekatı'yla terörle mücadelede son yılların en iyi pozisyonuna gelmiş durumda. İstihbarat ve güvenlik birimlerinin çalışmaları sonucu kıpırdayamaz hale gelen terör örgütüne katılım ise yüzde 83 oranında düştü. 

SON YILLARIN EN DÜŞÜK RAKAMI

 

Irak ve Suriye'de darbe üstüne üstüne darbe yiyen terör örgütü, Türkiye sınırları içinde tutunamaz hale geldi. Teröristler ya da yandaşlarınca "girilemez" ya da "ulaşılamaz"  denilen Kato gibi noktaların temizlenmesi ve örgütün Afrin'e güç kaydırma kararı Türkiye içindeki örgüt mensubu sayısını büyük ölçüde düşürdü.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre örgütün terör örgüt PKK'nın Türkiye sınırları içindeki örgüt mensubu sayısı 1000- 1200 civarına düştü. Kaynaklar bu yaz yapılacak operasyonlarla PKK'nın bitme noktasına geleceğini belirtti. 

KANDİL VE MENBİÇ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Kandil'e operasyon" için Irak hükümetiyle görüşmeler devam ediyor.  Afrin sonrası Menbiç ve Kandil’e Irak ile birlikte yapılması muhtemel eş zamanlı harekatlar, PKK'nın çöküşünü hızlandıracak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • vatan mekan 6 yıl önce Şikayet Et
    kimki bu topraklar üstünde hainlik peşinde derhal layığını bulmalı
    Cevapla
  • özkonyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    bir milyonun üzerinde pkk lı var.
    Cevapla
  • Almancı 6 yıl önce Şikayet Et
    Zeytin Dalı harekatı stratejik olarak en akıllı adım idi! Savaşı topraklardan çıkarmak teröristleride aynı yolu tutmaya mecbur kıldı! UMARIM ORAYA TÜMÜNÜ GÖMERİZ!
    Cevapla
  • Hayırlı Cuma'lar 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'yı tüm dünya terör listesine almış durumda ama Pyd'yi değil.Pkk kesinlikle bitirilmeli ve Pyd de terör listesine alınmalı.Pkk'yı gerekçe gösterip sınır ötesi operasyon yapıyoruz.Pkk bitince Pyd'yi gerekçe gösterebilecek miyiz?Şimdiden bunun adımlarını artmak lazım.
    Cevapla
  • Maalesef 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir okadar da sempatizanı varsa bu hainlerin şaşmamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..