Afrin'i gördüler, sokağa indiler: Bizi de kurtarın

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'den çıkarak işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinin sakinleri ve çok sayıda ÖSO mensubu, Türkiye'den kendi topraklarını da kurtarmasını bekliyor. Tel Rıfatlılar bu amaçla Azez'de gösteri yaptı.

GİRİŞ 24.03.2018 14:40 GÜNCELLEME 24.03.2018 15:58
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Afrin'deki terör örgütü YPG/PKK'nın işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu, Zeytin Dalı Harekatı'yla topraklarının da kurtarılması için gösteri düzenledi.

ÖSO'ya bağlı Tel Rıfat kökenli yaklaşık 400 savaşçı ile çok sayıda sivil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nın Tel Rıfat ilçesini de kapsaması talebiyle Siccu-Azez yolunu kapattı.

 

YPG/PKK ALEYHİNE SLOGANLAR ATTILAR

Tel Rıfat'a yakın bir noktada, YPG/PKK aleyhine sloganlar atan ve topraklarını geri almak istediklerini haykıran topluluk, harekatın genişlemesini istedi.TSK ve bölgedeki asayiş unsurlarının ikna çabaları sonucu, topluluk bir süre sonra olaysız dağıldı. 

YPG/PKK 250 BİN KİŞİYİ GÖÇE ZORLAMIŞTI

YPG/PKK, 2016 başlarında Rusya ve rejim desteğini alarak Afrin'den güneydoğuya doğru yayılmıştı. Afrin dışına çıkan teröristler, Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerindeki yaklaşık 250 bin kişiyi göçe zorlamıştı.

Tel Rıfatlılar, Fırat Kalkanı bölgesine komşu ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine sığınmıştı.



Tel Rıfat Yerel Meclis Başkanı Mahmut Allito, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde AA'ya yaptığı açıklamada, terör örgütünün işgalinden sonra terk etmek zorunda kaldıkları evlerine dönebilmek için Afrin'deki tehdidin bitmesini beklediklerini söylemişti.

TSK'NIN GİRDİĞİ YERE HUZUR GELİYOR

Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayıp Zeytin Dalı ie devam eden teröre yönelik operasyonlar, bölgedeki huzur ve refah seviyesinde büyük bir yükselme sağlıyor. El bab ve çevresini Fırat Kalkanı ile kurtaran TSK bölgenin yeniden eski haline gelmesi için çalışmalarını sürdürürken, güvenliği sağlanan bölgeler de eskisinden iyi hale getirilmeye çalışıyor.

TSK'nın girdiği yerlerde güven unsurunun büyük oranda yükseldiği görülürken bunun son örneği de Afrin'de yaşandı.PKK'nın işgali ile yalnızca savaş cephesine dönen Afrin, Mehmetçiklerin bölgeyi kurtarması ile yeniden düzene kavuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    az sabır geleceğiz o topraklarada. siz pkk pyd ye fırsat vermeyin gövdenizi koyun gerekirse ama fırsat vermeyin
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu uyanıştır,birliğin ayak sesidir,güven duygusudur,çünkü biz yıkmaya değil yaşatmaya geliriz.Yarabbi ordularımızı Muzaffer eyle.
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    az sabredin birlik olun pkklıara orda direnin hepiniz kurtaracağız ejdadımız osmanlı gibi
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle ordumuzun gücü herkeze yeter. sonrasında siz Türkiye ye karşılıksız baglanacakmısınız acaba?
    Cevapla
  • yozgatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni osmanlının diriliş adımları inşallah...aklı olan müslüman Allahın izniyle bizimle beraber olur huzura kavuşur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'