Bu yılın Green Card başvuru sonuçları açıklandı mı? Mayıs ayının kaçında...

2018 yılı itibariyle binlerce kişinin başvuru yaptığı Green Card başvuru sonuçları için geri sayım başladı. ABD tarafından 50 bin kişiye verilen göçmenlik hakkı green card başvuru sonuçları öğrenme sayfası ve detayları haberimizde...

Bu yılın Green Card başvuru sonuçları açıklandı mı? Mayıs ayının kaçında...
Bu yılın Green Card başvuru sonuçları açıklandı mı? Mayıs ayının kaçında...
GİRİŞ 04.05.2018 09:01 GÜNCELLEME 04.05.2018 09:01

Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen Green Card başvuru sonuçları için heyecan dorukta. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından her sene 50 bin kişiye verilen göçmenlik hakkı Green Card başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? İşte Mayıs ayı içerisinde açıklanması beklenen Green Card başvuru sonuç sayfası...

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI ÖĞRENME SAYFASI

 

 

Birçok vatandaş yaklaşık 5 ay önce yaptığı 2018 Green Card başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Green Card başvuru sonuçları Mayıs ayında açıklandı. Green Card başvuru sonucuna nasıl bakılacağını merak eden binlerce vatandaş araştırmalarına devam ediyor. Green Card başvuru sonucuna haberimizin içinden ulaşabilirsiniz.

2018 Green Card başvuru sonuçlarına https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden ulaşmak mümkün. Fakat sitede oluşan yoğunluk nedeniyle sorgulama ekranında gecikmeler yaşanabiliyor.

Green Card nedir?

Amerika Birleşik Devleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 31 Ekim 2017’de yaşanan New York saldırısının ardından önemli bir karar aldı. Çekilişle ‘Green Card’ (yeşil kart) sahibi olmayı mümkün kılan ‘Çeşitlilik Göçmen Vize Kurası’ (Diversity Visa Lottery) programının sona erdirilmesi için ABD Kongresine gidileceği açıklandı. Trump, ABD’de kalıcı oturma izni sağlayan Green Card yerine kabiliyete dayalı bir programa geçilmesi gerektiğini belirtti.

Çekiliş sonuçlar

Türkiye’den her yıl yaklaşık 6 bin kişi Green Card çekilişini kazanıyor ve başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra Amerika Konsolosluğu tarafından yapılan mülakat sonucu Green Card sahibi oluyor.

Green Card çekilişi için başvuru yapılabilen bir aylık süre içinde Türkiye’den yaklaşık 100 bin başvuru yapılıyor. Ancak bu başvuruların yalnızca 20 bin kadarı işleme alınıyor. Bu durum başvuru formunun doldurulması esnasında yapılan hatalardan kaynaklanıyor. Bu nedenle tamamı İngilizce olan başvuru formlarının çok dikkatli olarak doldurulması ve gerekirse profesyonel yardım alınması öneriliyor.

Green Card çekilişini kazanarak başvuru yapmaya hak kazanan ve başvuru sürecini de olumlu olarak tamamlayıp Green Card sahibi olan kişiler, Green Card sahibi olduktan sonraki 6 ay içinde Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapmak zorunda. Green Card hakkının kaybedilmemesi için daha sonraki yıllarda da en az yılda bir kez ülkeye giriş yapılması gerekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ne kadar süre kalındığının bir önemi yok ancak bu şartlar sağlanmadığında kişi Green Card hakkından vazgeçmiş sayılıyor ve 5 yılın sonunda Amerikan vatandaşlığı başvurusunda bulunma hakkı da kaybediliyor.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!