'ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı' iddiası

ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde konuşlandığı iddia edildi.

'ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı' iddiası
'ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı' iddiası
GİRİŞ 02.06.2018 21:49 GÜNCELLEME 02.06.2018 21:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sincar Kaymakamı Mehma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'li askerlerin Musul'un kuzeybatısında yer alan, stratejik konuma sahip Sincar Dağı'na zırhlı araçlar ve ağır silahlarla konuşlandığını ifade etti. 

Halil, ABD'nin çok önceden Sincar'da konuşlanmak için hazırlık yaptığını ve Sincar Dağı'nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğini öne sürdü.

 

15 ADET ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI SİNCAR DAĞI'NDA!

Bunun yanı sıra Irak medyasında, ABD askerlerinin dün 15 adet zırhlı personel taşıyıcı araçla Sincar Dağı'na geldiği yönünde haberler yer aldı.

Irak ve ABD'li askerlerin, dün terör örgütü DEAŞ'ın varlık gösterdiği Musul'un batısındaki Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı bildirilmişti. 

Terör örgütü PKK, DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014'te Sincar'daki Ezidilere saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.

TÜRKİYE'NİN SİNCAR SİNYALİNİN ARDINDAN ÖRGÜT 'ÇEKİLDİK' DEMİŞTİ

Türkiye'nin, Sincar'a operasyon yapılabileceği sinyalini vermesinin ardından örgüt geçen mart ayında bölgeden çekildiği iddiasında bulunmuş, Irak ordusu da teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiğini duyurmuştu.

PKK'nın yanı sıra, Sincar'da Irak Başbakanlığı bünyesindeki Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı unsurlar da varlık gösteriyordu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte bunun için Reis ile DEVAM diyeceğiz.
    Cevapla
  • BİTLİS 5 yıl önce Şikayet Et
    EY ıraklıklar suriyeliler bölgenize dinsiz imansız kafirleri şeytanın ordusunu ABD AB RUSYAYI yerleştirmeyin sonunuz filistinliler gibi olacak çok ağlayacaksınız ama iş işten geçecek
    Cevapla
  • Diyarbekirli 5 yıl önce Şikayet Et
    abd, bu mübarek ramazan ayında Yüce Allah'ın, meleklerinin, Resul ve Nebilerinin, salih kullarının laneti üzerine olsun inşallah. Oyun ve tuzakların boşa çıksın inşallah...
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    odun kafalı yankiler ısrarda kararlı onun için suriyede ne kadar abd askeri varsa pyd ile birlikte onlarıda bir gece ansızın temizlemeliyizki abd'nin canı yansın ki ciddiyetimizi anlasın,abd bizimle direk cephe savaşını hiç bir zaman göze alamaz,sıkar çünkü...!!!
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD itlerini korumak için bizimle köşe kapmaca oynuyor. Gelme nedeni İsrail'i korumak. Unuttuğu tek şey biz bu bölgeye bin yıldır kafir sokmuyoruz ve bundan sonra da sokmaya niyetimiz yok. Anladıkları dilden anlatacağız. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!