'Bu gücü arkasına alamayan asla kazanamaz'

Emekli Albay Coşkun Başbuğ, "Kuzey Irak halkı Mehmetçiğin samimiyetini Afrin'de gördü. Dolayısıyla Mehmetçiğin, yıllardır bezdiği terörden kurtulma konusunda tek ve son şansı olduğunu görüyor. Terörle mücadelede en önemli husus taban desteği ve halk desteğidir. Bu gücü arkasına alamayanın kazanma şansı asla olamaz.

'Bu gücü arkasına alamayan asla kazanamaz'
'Bu gücü arkasına alamayan asla kazanamaz'
GİRİŞ 11.06.2018 11:33 GÜNCELLEME 11.06.2018 11:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Afrin'in ardından Kuzey Irak halkı da Mehmetçiği bağrına bastı. Terör örgütü PKK'nın ana üslerinden Kandil'e doğru ilerleyen Mehmetçik, Kandil etekleri, Hakurk ve civarındaki köylerde terörden bıkan halkın sevgisiyle karşılandı.

BİRLİKTE YEMEK YEDİLER

 

 

Mehmetçik kendini bağrına basan halka bu köylerde iftar ve sahur yemekleri verdi. Afrin'de yaşanan tablonun aynısının bu bölgede yaşandığını belirten Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, "Mehmetçiğin niyet ve maksadını bölge ve dünya çok iyi anladı. Terörden bıkan bölge halkı Mehmetçiği bir kurtarıcı olarak görüyor" dedi.

KURTULMAK İÇİN TEK ŞANS

"Mehmetçik neden bu kadar rağbet görüyor halkın bu sevgisinin nedeni ne derseniz, bu sevginin tamamen güven ve samimiyetten kaynaklandığını söyleyebilirim" diyen Başbuğ, şöyle devam etti:

"Bakın herşeyden önce halk bu işte Mehmetçiğin son noktayı koyacağına kesinlikle inanmış. Aksi takdirde örgütün korkusuyla bu tepkiyi vermeye cesaret edemezdi. İkincisi ise, halk Mehmetçiğin samimiyetini Afrin'de gördü. Dolayısıyla Mehmetçiğin, yıllardır bezdiği terörden kurtulma konusunda tek ve son şansı olduğunu görüyor. Terörle mücadelede en önemli husus taban desteği ve halk desteğidir. Bu gücü arkasına alamayanın kazanma şansı asla olamaz. Bu mantıkla ben ABD'nin yerinde olsam tası tarağı toplar, PKK'nın yöneticilerini de kaderine bırakır giderdim."

YORUMLAR 7
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz yıllardır yiyip içip bedavadan maaş alıyorlar. Gitsin görevini yapsınlar. Kazandıkları parayı haketsinler.
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, sapla sapanı karistirmissin, bir sağına soluna bak bakem!!!
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerle ilgili konuşurken patron ağzıyla konuşma. Genelleme yapma. Kimse para için bu görevi yapmıyor. 40 yıldır terörle mücadelede şehit veriyoruz. Tam tersine askerden kaçmak için para verenler var (bedelliler). İnsan kendisi nasılsa başkasını da öyle zanneder. Hayatta tek değer verdiği şey para olan kimseler herkesi böyle görür.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    mehmetcik asla ve katta bu bölgeden çıkmamalı dağların altı ve üstü maden kaynıyor köylüler artık pkk nın zülmüne maruz kalmaz pkk itleri artık buralarda barınmaz sünepe tipler işleri güçleri ellerindeki silahla gariban halka zülm etmek çocuğunu kaçırmak ekmeğini elinden almak hayvanını çalmak fare gibiler bunlar haşhaşi.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bölge halkının bu güvenini boşa çıkarmamak için operasyon sonrasında da bölgeden asla çıkmamız gerekiyor. Çünkü biz o bölgeden çıkar gidersek o halkı terör ile baş başa bırakırsak sonucun ne olacağını herkes bilir. Kuzey ırak imanlı olan halkı Türkiye ile birleşmek Türkiye topraklarına katılmak istiyor.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yorumlayan uzman kisi olayi güzel anlatmis lakin ABD konusunda eksik kalmis ABD menbic konusunda neden geri adim atti ? mesele burda yatiyor bizden korktugu icin mi? baktilar ki erdogan la inatlasmak ise yaramiyor tehtit ise hic yaramiyor etki yapmiyor aksine gitteikce sertlesiyor ve RUSYA ile yakinlasiyor TÜRKIYE gibi büyük bir NATO gücünü kaybetme korkusu dur geri adim attiran simdi abd PKK yi niye birakip gitsin ki !! menbic konusunda anlasti o nu yapmasi icin bizim net bir söz söylememiz gerek o söz de ya biz senin müttefiki yada pkk karar senin ypg pkk ddiyorsan ÜLKEMI terk et beni milletimle karsi karsiya getirme zira MILLETIMIZ incirlik kürecikmkapatilsin diyor
    Cevapla
  • Canım Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    USA'nın zerre miktarınca aklı varsa uzar gider. Öyle bir nefretle yetişiyor ki yeni nesiller. USA'dan bırak nefret etmeyi, tiksiniyoruz tiksiniyoruz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor