AK Parti'den bedelli ile ilgili kritik açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, " Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek." dedi

AK Parti'den bedelli ile ilgili kritik açıklama
AK Parti'den bedelli ile ilgili kritik açıklama
GİRİŞ 12.06.2018 12:00 GÜNCELLEME 12.06.2018 12:50
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk TV'nin konuğu oldu. Soruları yanıtlayan Elitaş, bedelli askerlikle ilgili soruya da yanıt verdi.

Elitaş'ın bedelli askerlikle ilgili açıklaması şöyle:

 

 

"750 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK'nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir."

YORUMLAR 31
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi zamanımız teknoloji zamanı,ordunun askerden çok ,gelişmiş silahlar almak,teknolojik olanaklardan yararlanmak için paraya ,askerden daha çok ihtiyacı var,öyleki bir füze ile koskoca bir şehrin yok edildiği zamanda yaşıyoruz. bunun için bedelli çıkarılmalı,bundan sağlanan para orduya ve şehit ailelerine gelir olmalıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    profosyonel askerlik getirilmesi eğitimli kişiler tarafından operasyonların daha başarılı olacağına inanıyoruz yıllardır bu insanların tecrübesiz çocuklarını terörle karşı karşıya getirip şehit ettirilmişlerdir artık akp hükümetinin eğitimli askerlerin iş başına geçirilmesi başarılı ve doğru bir çalışmadır.hem işsizliğin azalması hemde eğitimli insanların savunması daha etkili olacaktır yurt dışı için bedelli askerliğin devam etmesi yurt içi içinde kalıcı bir çözüm bulunması memleketimiz için iyi olacaktır.
    Cevapla
  • Rıfat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelliyi istemeyenler askerliğin profesyonelleşmesini istemeyenlerdir başka mantığı yok...
    Cevapla
  • Xxxl 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık profosyonel askerliğe geçmeli bu aynı zamanda işsizlik oranını düşürür.
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan millet diye gidip boş boş vakit öldüren bir yığın vatan evladı var. Uzman askerliğe geçilmeli. Uzman olmaya razı çok kişi var, devlet de askerine bakacak kudrettedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kontrolsüz şekilde emniyet şeridine giren motosikletli kazaya neden oldu!
İsrailli bakan Orit Strock'tan hükümeti devirme tehdidi