Sözün bittiği yer: İki çocuğa mezar oldu!

Bursa'da serinlemek için İznik Gölü'ne giren Fatma Salman ile Vildan Salçın'dan acı haber geldi. Ekipler, küçük kızların cesetlerine ulaştı.

GİRİŞ 14.07.2018 17:12 GÜNCELLEME 14.07.2018 17:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bursa’da İznik gölüne giren 8 çocuk boğulma tehlikesi atlattı. Çevreden yetişen vatandaşlar tarafından 6 çocuk kurtarılırken, iki kız serin sularda can verdi. Çocukların cansız bedenleri dalgıçlar tarafından gölden çıkarıldı. 

Yıldırım ilçesindeki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 kişilik grup, piknik yapmak için Orhangazi'ye geldi. Grup, çamlık sahilinden göle geldi. Serinlemek için göle giren gruptan 8’i boğulma tehlikesi atlattı. Çocukların feryadı üzerine olay yerine koşan vatandaşlar, boğulmak üzere olan 1’i erkek 6 çocuğu sudan çıkardı.

 

 

Gölden çıkarılan Neslihan Sezek (14), Eylem Sezek (15), Kübra Sezek (17), Muharrem Sayhan (13), Güllü Sayhan (17) ve Marziye Sayhan (17) sudan çıkarıldıktan sonra ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak burada müşahede altına alındı. 2 çocuk ise gölde kayboldu. Çocukların bulunması için İznik gölüne UMKE ve deniz polisi çağrıldı. Pompa çevresinde suya giren dalgıç polisler, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında, yaşlarında ve isimleri Fatma Salman (13) ile Vildan Salçın (12) olduğu belirlenen iki kız çocuğunun cesetlerine ulaştı. Çocukların cenazeleri hastane morguna kaldırıldı. Acı haberi alan yakınları sahile akın etti. Cesetlerin sudan çıkarıldığı esnada yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

YORUMLAR 15
  • YukselKasap 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Yetkililerine Özellikle MEB na sesleniyorum, Neden Okullarimizdaki Beden Derslerinde Yuzme Ehitimi Verilmez, ResullullahinTavsiyesi Neden Gormezden Gelinir, Ecnebiler bu hadisi bizden iyi duymuslar ki, okullarinda Yuzme dersleri veriyorlar...Ama Gel Gelelim, Memleketimde Kimse Duymuyor maalesef, EY BASKAN SU MEB in Kulagino Cek de Okullarimiza Yuzme dersi versin, hersene yaz aylarinda yazik degil mi bu gencevik fidanlarimiza , Ey insafsiz (MEB)...
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    göl suyu denizden daha tehlikelidir,deniz tuzlu olduğu için insanı biraz iter,su üstünde tutar,ama göl suyu tatlı olduğu ve dibi balçık olduğundan çok tehlikelidir.etrafında önlem alınmalı,herşey devletten beklenmemeli,o kazanın olduğu çevrede erkekler kahvelerde oyun oynıyacağına,kadınlar birbiriyle dedikodu yapacağına birkaç kişi göl etrafında nöbet tutsun,çocukların girmesini önlesin.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    tam üstüne bastin...hala cocuklarini gözetimsiz ve yüzme bilmediklerini bildikleri halde göle.. irmaga.. denize girmesine izin verenler var maalesef...
    Cevapla
  • Yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaz aylarında beş altı görevli verilsin göle girilecek yerler belirlenip duba ile işaretlensin bu üzücü olaylar yaşanmasın inşallah.Allah rahmet eylesin yakınlarına ailesine Rabbim sabırlar versin inşallah
    Cevapla
  • Usta 5 yıl önce Şikayet Et
    Suç ailede kardeşim
    Cevapla
  • sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    ücretini karşıla görevli koyalım birader. sanki görevliyi cok dinliyoz da
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Cocuklarin acili kedierli ailelerine Allahim gani gani sabir versin. Ha birde basta anne babalar buyukler olarak ailede herkez bir birini iyi uyarmasi lazim yuzme bilinmuyorsa gol golet kanal baraj denize yuzmek icin girilmemesi konusunda. Tekrar ailelerinin basi sag olsun Allahim sabir versin. Amin.
    Cevapla
  • can can 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş bunları anlamıyorum. Nedir bu azıcık sıcak olsa hemen kendilerini suya atıyorlar, nedir bu serinleme suya girme isteği? Her sıcaklayan kendini baraja göle atsa memlekette canlı insan kalmaz. Birazcık kendinize dikkat edin, hemen öyle suya atlamayın
    Cevapla
  • ??? 5 yıl önce Şikayet Et
    laf olsun diye konuşmuşsunuz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlaç devi AstraZeneca yan etkileri nedeniyle Covid-19 aşısını küresel çapta geri çekti
Sinvar'ın teklifi İsrail'in sinirlerini bozdu!