Galerici-tefeci tezgâhına yüzlerce mağdur

İstanbul Bağcılar’daki İSTOÇ Oto ve Ticaret Merkezi, galericilik adı altında adeta tefecilerin meskeni haline geldi. Yüzlerce vatandaşın borç para vaadiyle dolandırıldığı, ipoteklenen gayrimenkullerinin de icralık olduğu ortaya çıktı.

Galerici-tefeci tezgâhına yüzlerce mağdur
Galerici-tefeci tezgâhına yüzlerce mağdur
GİRİŞ 25.08.2018 06:33 GÜNCELLEME 25.08.2018 08:45
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen yıl Bağcılar İSTOÇ Oto Center'de yuvalanan ve kendilerine galerici süsü veren şebekeyi 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Bayrampaşa ilçeleri ile Batman'da bulunan 17 adrese geçen yıl 13 Ocak'ta operasyonlar düzenledi. Çete lideri İsmet Keklik ve iki örgüt yöneticisi Rahmi Arıkan ile Mehmet Akif Nazlı'nın yanı sıra 2'si polis memuru, 2'si tapu memuru 16 şüpheli yakalandı.

Bakırköy Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca 29 şüpheli hakkında Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 22 Haziran'da dava açıldı. O günden beri 9'uncu duruşma geçmesine rağmen mahkeme yeni yeni ortaya çıkan mağdurların ifadelerini almaya devam ediyor. Tefeci şebekesinin mağdur sayısı ise tam olarak bilinmiyor. Çok sayıda suçtan haklarında dava açılan 'İpotek Çetesi'nin lider ve iki yöneticisi hakkında bin 889 yıla kadar hapis talep edilirken, diğer şebeke üyeleri için de farklı oranlarda cezalar isteniyor.

 

 

KARARTILAN HAYATLAR

Davanın son duruşmasında ifade veren mağdur sayısı 96'ya ulaştı. İşte o mağdurların anlattıkları:

 Aydın Pazarcık: Nakit paraya ihtiyacım vardı, gazete ilanını buldum telefon açtım. Dükkânın üst katında İsmet Keklik bana 20 bin lirayı 48 ay vade ile aylık bin lira olmak üzere 48 bin lira olarak geri ödeme şartıyla verebileceğini söyledi. 48 adet senedi imzaladım. Parayı alamadığım gibi 412 bin liralık icra geldi.

Mağdur Sibel Nalan: 6 bin liraya ihtiyacım vardı. banka diye gittiğim yerde başıma silah dayatıp 2 tane rakamsız boş senedi imzalattırdılar. Para filan da vermediler, senetleri de almadım. İstanbul'da İcra'dan iki evime haciz kondu, şikâyetçiyim.

BÖYLE TUZAĞA DÜŞÜRÜYORLAR

Savcılık, çetenin faaliyetlerini 193 sayfalık iddianamede detaylı şekilde anlattı: Şebeke ilk önce gazetelere 'Gayrimenkul ipoteği karşılığı anında nakit verilir' şeklinde ilan veriyor. Özellikle kara listeye girerek bankalardan kredi çekemeyen ve nakit paraya sıkışan vatandaşlar hedefleniyor. Şebeke, kendilerine ulaşanları Bağcılar İSTOÇ Oto ve Ticaret Merkezi'nde bulunan ve kapısında göz boyamak için lüks araçların yer aldığı ofise davet ediyor, özellikle mesai saatinin bitimine yakın randevu veriliyor. Gelen kişiye, "Notere gidelim, gayrimenkulünüzü ipotek ettirelim sonra istediğiniz parayı alın" diyor. Ayrıca istenen borç paranın 2-3 katı da miktarlı ve boş senet imzalatıp çeşitli bahanelerle istenen parayı vermeden vatandaşı yolluyor. Dolandırıldığını anlayan mağdurlar, gayrimenkulünü geri istediğinde ise ölümle tehdit ediliyor.

Sabah

YORUMLAR 31
  • Aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bursadada keşke yapsalar benim abim çok para ödedi şikayette etti kişiyi ama sonuç alamadı
    Cevapla
  • B bb 3 yıl önce Şikayet Et
    Bursa tefeci dünyası oldu otokop denilince insanın ilk aklına bunlar geliyor niğdeli anadoludan gelip bu işe başlamış muştan gelmiş kimin parasını nasıl satıyor anlamadim
    Cevapla
  • koral 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet devlet olarak hayatina devam etmek istiyorsa tefecilere ve tefecilige musade etmemelidir.Yoksa şeriatte bu sucun karsiligi ölümdür.Eger bu isleri onleyemeyecekseniz,Şeriat uygulansin.
    Cevapla
  • Numan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bu tefecilerin yurtlarini yuvalarini başlarina yiksin.amin.. yemin ediyorum tanidigim yuzlerce insanlarin mallarini mulklerini alip hayatlarini tarumar ettiler.. ve kisilerden bazisi intihar etti..devlet yetkilileri bu tefecileri ve finans merkezi olarak acip para satanlari yakalamali ve en agir cezayi vermeli ve butun mulklerine el koymalidir.
    Cevapla
  • naniiii 5 yıl önce Şikayet Et
    banka yasal tefeci bunlarda yasadışı tefeci başka fark varmi sizce sonuçta ikisinede kendi ayaklarimizla gidiyoruz
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    6 ay takip edecek ne varmış. Polis vatandaş kılığına girecek, gizli kayda alacak. Bu mağdurlar gibi para isteyecek vermedikleri anda baskın. Oldu bitti. Daha sonra ortam arandığında senetler ortaya çıkar. Mağdurları mahkemeye çağrırsın hemen iş olur biter. 29 kişiyi bulmak o kadar zor olmasa gerek. Bu ve bunun gibi etrafta yuvalanmış dünya kadar tefeci var galerici adı altında. Eskinin Mafyaları, şimdinin finansçıları oldu.
    Cevapla
  • aydinft 5 yıl önce Şikayet Et
    haberde olayı okuyup anlayınca anlatması akıl vermesi kolay oluyor galiba, o işler öyle bildiğin kadar basit olsa keşke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!