Büyük skandal! Halisdemir’in adını sildiler

Tekirdağ 8'inci Mekanize Tugay Komutanlığı mescidine 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in adının verilmesi, Komutan Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı’yı rahatsız etti. Karslı, Halisdemir’in adını sildirerek yerine "Kışla Mescidi" yazdırdı.

Büyük skandal! Halisdemir’in adını sildiler
Büyük skandal! Halisdemir’in adını sildiler
GİRİŞ 29.08.2018 11:26 GÜNCELLEME 29.08.2018 11:30
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Tekirdağ 8'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda, 15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'e büyük saygısızlık! Komutanlıkta bulunan mescide Halisdemir'in adının verilmesinden rahatsızlık duyan Kurmay Albay Selçuk Kubily Karslı, şehidin ismini kaldırttı.

HALİSDEMİR'İN İSMİ VERİLDİ

 

 

Yeni Şafak'ın haberine göre; Kışlada bulunan ve sadece 40 kişinin ibadet edebildiği küçük mescidin, yetersizlikten dolayı yeniden yapılmasına karar verildi. Kışlanın yemek işlerini yapan Nimet ve Bekard Gıda, durumdan haberdar olunca mescidin yapılmasına destek verdi. Başlayan inşaatın ardından mescidin kapasitesi 400 kişiye çıkartılırken, yeni mescide 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi.

İKİ AY SONRA ADINI DEĞİŞTİRDİ

Yeni mescid ibadete açılırken, Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, 2 ay sonra skandal bir talimat verdi. Komutan Karslı, 22 Ağustos sabahı mescidden, Şehit Ömer Halisdemir'in adını kaldırttı. Mescidin adı Kışla Mescidi olarak değiştirildi. Karar, birlik içerisinde büyük tepki çekerken, Karslı’nın emekliliğine 3 gün kala bu kararı alması dikkat çekti.

AÇILDIĞI GÜN KAPATILMIŞ

Şehidin ismini mescidden kaldırtan komutanın, mescidin yapım aşamasında da zorluk çıkardığı belirtildi. Bütün zorlamalara rağmen onarılan mescidin, açıldığı cuma günü “Burada namaz kılınamaz” ve “Ya bina çökerse” bahanesiyle kapatıldığı ortaya çıktı. Valilikten gelen onay yazısı ile mescidin tekrar ibadete açıldığı öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 146
  • manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    2003 yılında burada vatani görevimi tekerlekli araç kademede yapmıştım bizim zamanda mescid dahi yoktu Ramazan ayında bir çadır kurm uşlardı
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    chp ye göz kırpıyor
    Cevapla
  • tekin51 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ayağını denk alsın.Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu Vatan, Bayrak için kim şehit oldu ise, o şehidin adı Cami'ye de verilir, mescide de okula da verilir., caddeye de, sokağa da, çocuk parklarına da verilir. kimse karışamaz. Türk Milleti bu Vatanı kolay kurmadı. Ya bu Vatanı Şehitlerimizi SEVECEKSİN veyahut DEFOLUP GİDECEKSİN.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın şehihidimiz ama adim başıda isim olmaz yapmayın nice şehitlerimiz var
    Cevapla
  • nevzat67 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplantıya çağrılıp Kafasına sıkılan TEM başkanına bir bak bir dinle sonra karar ver bende de acabalar vardı. Adamın konuşması yeterince ikna etti beni kafasına iki mermi sıkılmış 5 ameliyat geçirmiş! ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR. lafı bile çok şey ifade ediyor.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dedigin gibi pek cok sehit var ama Omer abi vatani kurtardi onun sayesinde hala turkuz
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    her yere verilir sana ne oluyor ki. diğer şehitlerimiz unutulmuş da değil hem.. her yerde her caddede köprüde yolda isimleri yaşatılıyor şehitlerimizin. senin karın ağrın var belli ki.. mide kanaması yapar fazla kasma..
    Cevapla
  • 34pendik 5 yıl önce Şikayet Et
    şehit ismi ne olursa olsun heryere yazılır bişey olmaz. şimdi 15temmuz2016 fetöcü kalkışmada yüzlerce vatandaşımız şehit düştü. Bunlarin isimleri her yere veya Cami ve Mescid lere verilebilir. Kimsenin buna söz söylemeye hakkı olamaz. Zaten söyleyen ya fetö teröristi veya pkk. lidir.
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Olur olur bal gibi olur... Çabuk unutan bir milletiz biz, adım başı çok iyi olur...
    Cevapla
  • Engin 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem yaptıkları sabit emekli ikramiyesi verilmesin ve maaş bağlanmasın bunun gibilere hiç bir hak tanınmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!