SGK'dan Bağ-Kur'lulara özel olanak: Prim borçları tamamen silindi...

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından borç yapılandırmasının akabinde Bağ-Kur'lu çalışanlara müjdeli bir haber aktarıldı. En son gelişmelere göre, 31 Mayıs tarihi öncesine ait yapılandırılmayan prim borçlarının silinip hizmet sürelerinin dondurulduğu bilgisi kaydedildi. SGK'dan Bağ-Kur'lular için prim borçları açıklaması...

SGK'dan Bağ-Kur'lulara özel olanak: Prim borçları tamamen silindi...
SGK'dan Bağ-Kur'lulara özel olanak: Prim borçları tamamen silindi...
GİRİŞ 10.09.2018 15:23 GÜNCELLEME 12.09.2018 13:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), 31 Mayıs tarihi öncesine ait prim borçlarında yapılandırmaya gitmemiş Bağ-Kur statüsünde çalışan vatandaşlar için duyuru gerçekleştirerek, bu kişilerin tüm prim borçlarının silinip hizmet sürelerinin dondurulması uygulamasına gitti. SGK tarafından prim borçlarının silinmesi borç yapılandırmasında bulunan Bağ-Kur'lu kişileri kapsamayıp, yukarıda belirtilen 31 Mayıs tarihi öncesine ait borç yapılandırması gerçekleştirmeyen çalışanları içerisinde barındırmaktadır. Bağ-Kur statüsünde çalışmakta olan vatandaşların 1 Ağustos tarihi itibariyle borçları otomatik olarak SGK tarafından silindi ve hizmet süreleri donduruldu. Öte taraftan belirlenen tarihler arasında prim borcunu yapılandıran Bağ-Kur'lu vatandaşların ise prim borçları silinmemiş olup, borçlarını ödediği takdirde emeklilik imkanı elde edebilecekler.

Emekli Maaşı ne zaman ve nasıl bağlanır? Emekli maaşı sorgulaması...

 

PRİM BORÇLARINI YAPILANDIRMAYAN BAĞ-KUR’LULARIN BORÇLARI SİLİNDİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuru şartı bulunmaksızın, prim borçlarını yapılandırma işleminde bulunmayan bütün Bağ-Kur’luların prim borçlarını otomatik olarak sildiği gelişmesi aktarıldı. Konuya getirmek istenirse; bu yılın Mayıs ayı ve öncesine ait prim borcu bulunan Bağ-Kur’lular, bu borçlarını 31 Temmuz tarihine dek yapılandırma işlemi gerçekleştirmediler ise tüm borçları silindi ve aynı zamanda hizmet süreleri ise durduruldu.

Bağ-Kur'lu kişilere erken emeklilik imkanı! Son 3,5 yıl SSK'lı çalışan

PRİM

PRİM BORCUNU YAPILANDIRAN BAĞ-KUR’LULAR EMEKLİ OLABİLECEK!

SGK'nın borç yapılandırması doğrultusunda Bağ-Kur statüsünde çalışan vatandaşlara özel bir uygulamaya gidildi. 31 Mayıs tarihi öncesine ait prim borcuna sahip olup da bunu yapılandırmayan; şirket ortakları, mahalle ve köy muhtarları, esnaf, tarımsal faaliyette çalışan çiftçilerin bütün prim borçları silindi ve hizmet süreleri ise donduruldu. Belirtilen borç silme işlemi 1 Ağustos tarihinde meydana geldi. Bir diğer merak edilen husus ise, prim borcunu yapılandıran kişilerin prim borçları silinmemiş olup, bu Bağ-Kur'lu vatandaşlar borçlarını ödedikleri takdirde emeklilik olanağına sahip olacaklar.

SGK toplu ödeme nasıl alınır? Parayı toplu almak için gereken koşullar

PRİM

YORUMLAR 1
  • Arat 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle işmi olur ya geçen gün porç ettik sağdan soldan 60 bin TL topladık babamın pirim borcunu yatırdık böyle birşey olamaz adaletsizliktir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı