Kurtulmuş: Asala gibi PKK'nın da miadı doldu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, nasıl Asala'nın miadı dolduysa, PKK'nın da miadının dolduğunu belirterek, "Onu da çöp tenekesine atacaklar da bu sefer başka bir vekil, başka bir taşeron, başka bir maşa oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Kurtulmuş: Asala gibi PKK'nın da miadı doldu
Kurtulmuş: Asala gibi PKK'nın da miadı doldu
GİRİŞ 11.11.2018 16:26 GÜNCELLEME 11.11.2018 16:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cihannüma İstanbul Temsilciliği tarafından Üsküdar'daki Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Buluşmaları'na katıldı.

 

 

İstanbul Buluşmaları programı, Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mesten'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte daha sonra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten kendi kaleme aldığı naatı okurken, kardeşi Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mesten de sala okudu.

Kurtulmuş, programda yaptığı konuşmada, Danıştay'ın Andımız ile ilgili kararına değinerek, "Bu kararın, bu kadar yıl iktidar olunmuş olmasına rağmen, çok güçlü bir siyasal iktidar ve yeni bir sisteme geçiş sağlanmış olmasına rağmen, hala bazı çevrelerin nasıl tetikte beklediğini ve bu milletin yürüyüşüne karşı nasıl çelme takma hazırlığı içinde olduğunu göstermesi bakımından ibret vericidir." değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Türkiye'nin özellikle bölgesinde oynanan oyunu, yönetim ve halk düzeyinde anlamış olan tek ülke olduğunu aktaran Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Halkların bir şekilde kavga ettirildiği bir coğrafyayı istediklerini biliyoruz. Terör örgütleri üzerinden ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmadan, bu bölgeyi maalesef yeniden dizayn etmek istiyorlar. Bana dünyanın herhangi bir yerinde DEAŞ'ın nasıl olup da 2-3 ay gibi kısa bir süre içinde örgütlendiğini, 90 bine kadar çıkan bir militan sayısına sahip olduğunu kim anlatabilir. Binlerce insan nasıl oldu da Suriye, Irak'ta bir araya getirildi, ellerine onbinlerce dolarlık ölüm silahları verildi ve Ortadoğu coğrafyasının haritaları değiştirilmeye başlandı.

Kim PYD ve YPG denilen örgütün bir zamanlar kimlik kartı bile alamayan Kürt kardeşlerimiz üzerinden Suriye'de kurulduğunu ve Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin oluşması için hele hele şimdilerde siyasal bir örgüt haline dönüştürüldüğünü anlatabilir. Bu oyunu görüyoruz. Bu büyük resmi oynamak isteyenlere müsaade etmeyeceğimizi, her fırsatta dile getiriyoruz. Nasıl Asala'nın miadı dolduysa, PKK'nın da miadı dolmuş. Onu da çöp tenekesine atacaklar da bu sefer başka bir vekil, başka bir taşeron, başka bir maşa oluşturmaya çalışıyorlar. Zaten oluşturdular. O maşayı da siyasal hale getirmek istiyorlar. Biz bunu anlamayacak kadar saf değiliz. Oyunun ne kadar tehlikeli bir oyun olduğunun farkındayız. Biz, bu coğrafyanın ve halkların daha fazla bölünmesinin değil, bütünleşmesinin yanında hareket ediyoruz.''

YORUMLAR 3
  • B.Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Asalanın miadı doldu pkkyı kurdular. Şimdi de pyd yi başımıza bela ediyorlar.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Eger pkk nin miyadi dolduysa gayri mesru cocuklari var pyd ypg ypj hepside ayni onlarin arkasindaki devletler hepsi ayni takimin oyuncularidir bunu bilmeyen varmiki
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk yerine pyd,yi hazırlıyor Amerika.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması