Çöl Kaplanı'na 70. Yıl anması

İngiliz kuşatması sırasında iki yıl yedi ay boyunca Medine’yi savunurken, kutsal emanetleri de İstanbul’a yollayan ‘Çöl Kaplanı’ diye anılan Fahreddin Paşa, Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Çöl Kaplanı'na 70. Yıl anması
Çöl Kaplanı'na 70. Yıl anması
GİRİŞ 23.11.2018 09:29 GÜNCELLEME 23.11.2018 09:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fahreddin Paşa’nın oğlu Orhan Türkkan’ın çocuğu olan Zeki Türkkan “Bu yıl Fahreddin Paşa’nın 70. ölüm yıldönümü. Önümüzdeki yıl ocak ayı Medine savunmasının 100. yılı oluyor. Medine savunması Osmanlı’nın en son savunmasıdır. Dedemizin bu şekilde anılması bizim için gurur kaynağıdır. Milletimizin sahip çıkması hepimiz için önemlidir” derken Türkkan’ın diğer oğlu Ömer Fahreddin Türkkan ise “Dedemiz son dönemlerde daha çok hatırlanmaya başlandı. Evvelce pek hatırlanmıyordu. Bu durum bizi memnun ediyor” dedi.

 

 

ÇÖL KAPLANI KİMDİR?

Fahreddin Paşa’nın 1. Dünya Savaşı döneminde İngilizlerin desteğinde isyana girişen Şerif Hüseyin ordusuna karşı yaptığı Medine Müdafaası büyük takdir topladı. 2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası sonrası ‘Medine Müdâfii’, ‘Türk Kaplanı’, ‘Çöl Kaplanı’, ‘Medine Kahramanı’ lakaplarıyla anıldı.

 

 

YORUMLAR 4
  • rahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet yağmurlarıyla yıkasın sevğili paşamızı ve peygamber efendimiz Hz.Muhammed sav. e komşu eylesin amin
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet eylesin inşaAllah
    Cevapla
  • helal olsun 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah mekanini cennet eylesin ve yüceltsin. bu necip milletin böylesi pasalara, böylesi dindar insanlara her zaman ihtiyaci vardir. türk milleti bu kahraman atalarimizda güclü olmustur ve olmaya da devam edecektir. her zaman dualarimizda bu cesur, kahraman atalarimiza, pasalarimiza olacaktir. cumaniz mübarek olsun.
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!