CHP itiraz etti, İzmir ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak!

İzmir'de, AK Parti'li Hakan Koştu'nun seçimi kazandığı Bergama ilçesindeki geçersiz oyların sayımına yönelik CHP tarafından yapılan itiraz, İlçe Seçim Kurulu'nca reddedildi. CHP'nin, ardından İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ise kabul edildi. Buna göre, ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı yapılacak.

CHP itiraz etti, İzmir ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak!
CHP itiraz etti, İzmir ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak!
GİRİŞ 07.04.2019 13:10 GÜNCELLEME 07.04.2019 13:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İzmir'in Bergama ilçesinde, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Parti'li Hakan Koştu, 33 bin 406 oy oranı alarak, yüzde 48,79 oy oranıyla  belediye başkanlığına seçildi. CHP'li İdris Yavuzyılmaz da 32 bin 874 oy alarak, yüzde 48,01 oy oranı elde etti. CHP tarafından geçersiz oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na itiraz edildi. CHP'nin bu itirazı reddedildi. Bunun üzerine CHP, İl Seçim Kurulu'na da başvurdu.

 

 

İl Seçim Kurulu'nca 220 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. İl Seçim Kurulu kararında, ilçe birleştirme tutanağında geçersiz veya hesaba katılmayan oy sayısının az olduğuna dikkat çekilerek, "Seçim sonuçlarına itiraz eden parti ile en yüksek oyu alan parti arasındaki fark 532. Dolaysıyla oy farkının az olmasının seçim sonuçlarını değiştirebileceği ihtimali göz önüne alınarak, geçersiz oyların sayımına karar verildi" denildi.

YORUMLAR 13
  • Aga 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye hep bu chp nin dediği oluyor?
    Cevapla
  • Baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbuldaki fark daha düşük yüzde olarak..
    Cevapla
  • İtiraz 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp itiraz ederse haklı.Ak parti itiraz ederse haksız.garip zihniyet
    Cevapla
  • TosuNPaşA 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ne menem iştir? ak parti kazanırsa yeniden sayılabilir, chp kazanırsa sayılamaz.
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    chp ve ortaklari diş güçlerle ülkeyi halkin iradesi üzerinden kaosa sürüklemek istiyor .inaninki en küçük ilçede dahi bu hilleyi yaptilar bunlar Vatan hainleri normalde bütün seçim tekrarlanmali ama bütçeye masrafindan dolayi yapanlari yakalayip cezalandirip chp mağlup etmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti