2 yıl kıraathaneye gitmedi, damacanada 10 bin lira biriktirdi

Batman'ın Kozluk ilçesinde esnaflık yapan Mehmet Sönmezsoy, kıraathaneye gitmesi durumunda harcayacağı ve eline geçen madeni paraları her gün damacanaya atarak 2 yılda 10 bin lira biriktirdi. Sönmezsoy, bu parayla borçlarını ödemeyi düşünüyor.

2 yıl kıraathaneye gitmedi, damacanada 10 bin lira biriktirdi
2 yıl kıraathaneye gitmedi, damacanada 10 bin lira biriktirdi
GİRİŞ 16.05.2019 12:12 GÜNCELLEME 16.05.2019 15:29
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sönmezsoy, 2 yıl önce kıraathaneye gitmeme kararı alarak cebindeki madeni paraları damacanaya atmaya başladı.

 

Mehmet Sönmezsoy, 2 yıl boyunca damacanaya madeni para atmayı sürdürdü. Ağzına kadar dolan damacanadaki madeni paraları sayan Sönmezsoy, yaklaşık 10 bin lira biriktirdiğini fark etti. Sönmezsoy, gazetecilere, 2 yıl önce kahvehane ve internet salonlarına gitme alışkanlığını terk ettiğini söyledi.

Her gün kahvehaneye vereceği 3 buçuk lirayı harcamış gibi hesap ederek damacanada biriktirmeye başladığını ifade eden Sönmezsoy, daha sonra eline geçen madeni paraları da damacanaya atmaya başladığını belirtti.

 

Sözmezsoy, "Önemsemediğimiz 1 liralar bugün 10 bin olarak bana geri döndü. Gençlere tavsiyem, zamanlarını boşa harcayacakları yerlerden uzak dursunlar. Oralara vereceğiniz parayı biriktirin, sizin çok daha önemli işlerinize yarayacağından eminim. Biriktirdiğim parayla borçlarımı ödemeyi düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • mehmet akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Her gün kahvehaneye vereceği 3 buçuk lirayı harcamış gibi hesap ederek 2 yıl boyunca damacanaya madeni para atmayı sürdürdü. Ağzına kadar dolan damacanadaki madeni paraları sayan Sönmezsoy, yaklaşık 10 bin lira biriktirdiğini fark etti. 3,5*730 gün=2555tl eder
    Cevapla
  • Fikret 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke okuduğunu anlasaydın : ))) dostum hergün 3,5 tl ve eline geçen bozuk paralarla 2 senede 10 bin tl diyooooooooooor
    Cevapla
  • Halktan biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigaraya bırakın spor yapın. Kahvehaneyi bırakın kitap okuyun. Arabayı bırakın bisiklete binin. Çocuğunuzdan kısmayın fakat israfta etmeyin. Bağışları yakınlarımızdaki yetimlere yapın.
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    birde şu sigara içenler sigaraya verdikleri paraları damacanaya atsa
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    o paraları kumbaraya atmasa başka yerde harcanırdı, çok sorun olmuyorsa madeni para ve 5 liraları atın bir kavanozun içine, karagün dostu olur elinizin altında, çok varsa paranız akıl vermek bize düşmez zaten.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Batmanlı kardeşime.Bende hergün bir kaç bozuk 1 Tl atıyorum büyük kumbarama.Böylece sıkıntıya düşmeden kurbalık masrafım çıkmış oluyor...Tavsiye ederim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?