Mahalle sakinleri, dere kirliliğinden şikayetçi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde oturanlar, evlerinin önünden geçen derenin kirliliğinden yakınıyor. Yakındaki fabrikanın atıklarının veya kanalizasyonun dereye aktığını tahmin ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, zaman zaman suyun renginin değiştiğini ve kötü koktuğunu belirterek, önlem alınmasını istedi.

Mahalle sakinleri, dere kirliliğinden şikayetçi
Mahalle sakinleri, dere kirliliğinden şikayetçi
GİRİŞ 04.09.2019 10:02 GÜNCELLEME 04.09.2019 10:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kemalpaşa'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayanlar, evlerinin önünden geçen derenin zaman zaman renginin değiştiğini ve kötü koktuğunu söyledi. Tarımla uğraşan mahalle sakinlerinden Abdurrahman Emek (54), "Derenin kötü kokusu, pisliği bizi rahatsız ediyor. Sinek ve fareler çevreye sıkıntı veriyor. Evlerimizde kokudan dolayı oturamıyoruz. Evlerimizin biraz ilerisinde bir fabrika var, oradan geldiği veya Ören'deki kanalizasyonun dereye bırakıldığı söyleniyor. Kimyasal veya kanalizasyon atığı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Zaman zaman suyun renginin değiştiğini ve çevreye ağır koku yayıldığını anlatan Emek, "Çok ağır bir koku oluşuyor. Pislikten dolayı fareler çıkıyor ve bu hayvanlar, evlere, bahçelere zarar veriyor. 4 yıldır biz bu sorunla yaşıyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ramazan Barın (61) da "Derenin kokusu, faresi, sineği bizi mahvediyor. Ektiğimiz sebzeleri fareler yiyor. Ektiğimiz domatesleri, şeftalileri fareler kemiriyor. Farelerle iç içe yaşıyoruz. Bu derenin temizlenesini istiyoruz. Atıklar gelmesin" dedi.

YORUMLAR 6
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    siz memnunsunuz ki chp izmirde hep açıkara önde seçiliyor izmire müstehak kim ne derse desin chp li belediyenizden memnunuz deyip seçimlerde chp ye basın oyu sonra ağlanın daha çok sıkıntı yaşarsınız siz toz kondurmadığınız atamızın partisi diye mukaddes bellediğiniz chp size izmirin her yanında leş gibi bir şehir bazı ilçelerinde de içme suyu sorunu ve her tarafı lağım kokulu tiksindirici bir şehir sunuyor siz devam edin chp ye size müstehaktır
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    İzmir mi ,normal.
    Cevapla
  • nnnn 4 yıl önce Şikayet Et
    cehapeyi izmir çok seviyor :):)
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    isterseniz ağzınızla kuş tutun bu nehir ve derelerin kirletilmesi konusunda kimse bir şey yapmıyor, ama elinize bir olta alıp mevsimi dışında nehirde balık tutun hemen cezayı yiyip terbiye olursunuz.
    Cevapla
  • selami 4 yıl önce Şikayet Et
    chp tatilde.. :)
    Cevapla
  • Fethi BEGENDİ 4 yıl önce Şikayet Et
    chp ye oy verirken düşünseydiniz son pişmanlık fayda etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü