Yeni okullarında ders başı yaptılar

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından okulları hasar gören öğrenciler, geçici olarak başka okullarda eğitime başladı.

Yeni okullarında ders başı yaptılar
Yeni okullarında ders başı yaptılar
GİRİŞ 01.10.2019 11:48 GÜNCELLEME 01.10.2019 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, depremde hasar gören 29 okulun öğrencilerinin geçici olarak başka okullara nakledilmesine karar verdi. Gaziosmanpaşa’da ağır hasarlı olan 100. Yıl İlkokulu öğrencileri Ertuğrul Gazi İlkokulu’nda misafir öğrenci olarak eğitim görecek. İkili eğitim sistemine geçerek kendi öğrencilerini sabahtan alan okul, öğleden sonra ise misafir öğrencilere eğitim verecek. Okullarına misafir olarak gelecek olan öğrenciler için “Bizim de başımıza gelebilirdi” diyen Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencilerinin velileri, eğitimde bir sıkıntı yaşanmayacağını belirttiler.

Çocuğunu ikili eğitime geçildiği için 1 saat önce okula getiren Aslı Özer, “1 saat erken kalkacağız, zaten kalkıyorduk. Ne olacak bilmiyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Eğitimde sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sonuçta yine erkenden kalkıyorlardı çocuklar” dedi.

"BİZİM BAŞIMIZA GELMİŞ OLSAYDI BİZ DE GİDEBİLİRDİK"

Eğitimde bir aksaklığın yaşanmayacağını söyleyen Seval Orhan ise “Zaten normalde de erken saatte kalkıyorduk. Yani 40 dakika erken geleceğiz. Derslerimizde bir eksiklik olmayacak. Temizlik konusunda olmayacak. Çünkü öğretmenlerimiz, müdürümüz duyarlılar. Veliler de duyarlı olacak. Yani normalde de ikili sistem olmuş olsaydı aynı saatte kalkmış olacaktık. Bizim başımıza gelmiş olsaydı biz de gidebilirdik. Biz onları görmeyeceğiz. Biz çıkış yapacağız onlar giriş yapacak. O yüzden bir sıkıntı yaşamayacağız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    okullarda tam gün,özellikle liselerde tamgün resmen israftır,ikili eğitimle daha az okul yapılırken daha çok öğrenci aynı binada eğitim alır,biz hep öyle okuduk,hiçbir zararınıda görmedik,dikat edilmesi gereken gereksiz derslerin çıkarılıp,ders satini uygun şekilde planlamadır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı