Uludağ'a çıkan dağcılar kayboldu!

Son dakika... Uludağ’da dün akşam zirveye çıkan 2 dağcı kayboldu. Kar yağışının ve soğuk havanın etkili olduğu zirvede geceden beri seferber olan ekipler dağcıları arıyor.

GİRİŞ 02.12.2019 20:17 GÜNCELLEME 02.12.2019 20:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uludağ’da dün akşam zirveye çıkan 2 dağcı kayboldu. Kar yağışının ve soğuk havanın etkili olduğu zirvede geceden beri seferber olan ekipler dağcıları arıyor.

 

İçişleri Bakanlığı, arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bursa/Osmangazi İlçesi Jandarma Konutanlığı sorumluluk alanında Mert Alparslan ve Efe Sarp adlı 2 dağcının  yürüyüş yapmak maksadıyla gittiği Uludağ Bölgesinde kaybolduğu ihbarının alınması üzerine,  kayıp dağcıları bulmak üzere hemen arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. 

Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı ve JAK Timleri tarafından yapılan araştırmada, kayıp dağcılara ait  aracın, Uludağ 1.Oteller girişinde, yol kenarında park halinde olduğu tespit edilmiştir. 

 

 

Söz konusu alanda Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, BURKA ekiplerince  gece saatlerine kadar sürdülen aramalarda kayıp dağcılara ulaşılamamıştır. 

Uludağ Göller Bölgesinde bügün  devam eden arama kurtarma çalışmalarına, 1 Jandarma Asayiş Timi, 1 JAK Timi, 2 Jandarma Özel Harekat ( JÖH) timi, 20 AFAD personeli, 8 AKUT Personeli ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleri olmak üzere toplam 85  personel katılmış, ancak kayıp dağcılara henüz ulaşılamamıştır.

Arama ekiplerine ilave olarak havadan  1 Jandarma helikopteri ile  keşif ve arama faaliyetleri devam etmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    dagcilarda anlamadigim YANLARINDA her ihtimale karsi neden sinyal tabancasi bulundurmuyorlar ? bu gibi durumlarda herhangi bir sorun oldugunda, yasiyorlarsa havaya ateslediklerinde km uzakliktan yerleri tespit edilebir diye düsünüyorum
    Cevapla
  • abdullah ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş bu sogukta ne arıyorlarmış orada ....
    Cevapla
  • Seref 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama jandarmaya da yazık rutin hale geldi her kış aynı haber İNŞAALLAH çabuk bulunurlar.
    Cevapla
  • Haliloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH bulunurlar lütfen beni aydınlatırmısınız dağa yazın tırmanılsa olmaz mı niye kışın tırmanıyorlar ekstra macera tutkusu mu?
    Cevapla
  • aek 4 yıl önce Şikayet Et
    millet direk dalmış ama belki adamlar bir yere düştüler ve çıkamıyorlar belki yaralandılar. anasını satayım herkes de dağcı olmuş he.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar