Dehşete düşüren kaza! Ameliyatına itfaiye de girdi

Antalya'da geçirdiği trafik kazasında yüzüne demir çubuk saplanan gencin hastanedeki ameliyatında, itfaiye ekibi ve plastik cerrahlar birlikte çalıştı.

Dehşete düşüren kaza! Ameliyatına itfaiye de girdi
Dehşete düşüren kaza! Ameliyatına itfaiye de girdi
GİRİŞ 04.01.2020 09:21 GÜNCELLEME 04.01.2020 09:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 1 Ocak günü saat 02.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında yüzüne bariyerin demir çubuğu saplanan 21 yaşındaki Emre Gündoğan, Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

 

 

Demirin sol göz kenarından girip yüzünden çıktığı Gündoğan, ilk müdahalenin ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. 

İTFAİYE VE PLASTİK CERRAH

 

 

Emre Gündoğan'ın ameliyatı için hazırlık yapan AÜ Tıp Fakültesi Rekonstrüktif Estetik ve Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan, saplanan demir çubuğun çok büyük olmasından dolayı itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Ameliyathaneye giren itfaiye ekibi, Gündoğan'ın yüzüne saplanan demirin dışta kalan kısmını kesti. 3 saat süren ameliyatın ardından Gündoğan, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

'TEK BAŞIMIZA ÇIKARMA İHTİMALİMİZ YOKTU'

Prof. Dr. Özlenen Özkan, demir çubuğu tek başlarına çıkarma ihtimali olmadığı için itfaiye ekibinden yardım istediklerini belirterek, "Demir tek bir noktadan girmiş. Hasta bu anlamda şanslı ama sol gözenden boynuna kadar içerdeydi. Demirin dışarıda kalan bölümü, büyük bir ağırlık teşkil ediyordu. O ağırlığı hafifletmek adına itfaiye ekipleri geldi, dışta kalan demir parçasını kesti. Daha sonra ameliyata devam ettik. Tabiki demiri hemen çıkartamıyorsunuz. Çünkü orada bulunan büyük damarların demir tarafından yırtılmış olma ihtimali çok yüksek. Demiri çıkardığınız anda ulaşamadığınız damar hasar gördüyse; hastayı o anda kaybedebilirsiniz. Bunun için bazı önlemler aldık. Aldığımız önlemlerden sonra demiri daha güvenli çıkardık." diye konuştu. 

UYUTULUYOR

Hastanın daha sonra hasarlı bölgelerini onardıklarını, şu an gözünün sıkıntılı olduğunu aktaran Prof. Dr. Özkan, "Hastamızın yoğun bakımda tedavisini sürdürüyoruz. Beyinle ilgili sıkıntıları olabilir, uyutuyoruz. Sonrasındaki takiplerde hastanın durumuyla ilgili bilgiye sahip olacağız." diye açıklamada bulundu.

İtfaiye ekipleriyle birlikte ameliyathaneye girerek hastaya müdahale etmenin kendileri için de çok büyük deneyim olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çok soğukkanlı ve profesyonel çalıştılar. Ameliyathane dışında da yapılabilirdi ancak herhangi bir sorun olduğunda müdahale edemezdik. İtfaiye ekipleriyle ameliyathanede daha güvenli çalıştık." dedi.

YORUMLAR 10
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    1 Ocak saat 02:00 olması düşündürücü .. ! Yinede Allah şifa eylesin.
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim acil şifalar versin inşaallah
    Cevapla
  • TürkTokatı 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkuluk demirleri neden sivridir anlamam. Çok saçma. Hangi hırsıza o caydırıcı ki. Çok insan bu şekilde yaralanıyor. Mevzuat değişsin yasaklansın.
    Cevapla
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum,ve bir kac kez olamak uzere canli fark li yaralanmalara neden oldu.bu korkuluk demirleri sivri olmasaydi belki boyle sonuc olmayacakti.korkuluk demirleri nin hicbir caydiriciligi yok,bazi yerlerde goruyorum boy olarak kucuk ve sivri demirlere sahip hangi mantik ile yaparlar ve etrafinda cocuklar oyun oynar..cok tehlikeli bu ise bir cozum bulunmali,cozum aranmali.
    Cevapla
  • mehmet efe 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşimize acil şifalar diliyorum,inşaallah beyinde kalıcı hasar oluşmamıştır.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin!? ...Bre! Genç Süratmı yapıyordun bu hale geldin?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak