'OT' dergisinde soygun!

Kültür ve sanat alanında yayın yapan ‘OT’ Dergisi'ne giren iki kişi, dolaplarda bulunan 4 taşınabilir, 1 harici hard disk, 1 fotoğraf makinesi ve 1 bilgisayar ekranını çalarak kayıplara karıştı. Yüzlerini kapüşonla kapatan şüpheliler, güvenlik kameralarına yansıdı. Bir an önce şüphelilerin yakalanmasını istediklerini belirten Halkla İlişkiler Direktörü Melissa Gençay, ''Bugüne kadar yaptığımız her şey gitti'' dedi.

'OT' dergisinde soygun!
'OT' dergisinde soygun!
GİRİŞ 17.01.2020 15:08 GÜNCELLEME 17.01.2020 15:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, 8 Ocak sabaha karşı yüzlerini kapüşonla saklayan iki kişi, Nişantaşı Akkavak Sokak'ta derginin bulunduğu iş hanına geldi. Hanın kapısını zorlayarak açan şüpheliler, doğrudan derginin bulunduğu 2’inci kata çıktı. Yanlarında getirdikleri aletlerle iş yerinin kapısını kıran şüpheliler, ortalığı karıştırmaya başladı.

Şüpheliler dolaplarda bulunan 4 adet taşınabilir, 1 harici hard disk, 1 fotoğraf makinesi ve 1 bilgisayar ekranını çalarak hızlı adımlarla apartmandan çıkıp kayıplara karıştı. Sabah dergiye gelen çalışanlar ise yaşadıkları kısa süreli şokun ardından durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına alarak şüphelilerin peşine düştü.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Dergiye ait elektronik cihazların çalındığı anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, 2 şüphelinin iş hanına gelerek kapıyı açması, derginin bulunduğu kata çıkması, dergi içerisinde bulunan hard disk ve ekranı çalıp iş hanından hızlı adımlarla ayrılmaları yer alıyor.



'KAĞIT - KALEMLE ÇİZEREK DE OLSA YENİ SAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ''

Kağıt kalemle çizerek de olsa dergiyi çıkarmaya devam edeceklerini belirten OT Dergisi Editörü Faruk Kaya, "Hırsızlar hard disklerimizi toplayıp gitmişler. Arşivimiz bizim için değerli. Çalanlar için bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için çok değerli. Dergi çıkarmayı düşünmüyorlar. Aletlerden çok içindeki bilgilerimiz önemli. Yeni sayımızı elle de olsa çıkaracağız. Kâğıt kalemle çizerek bile olsa yeni sayımızı çıkaracağız’’ diye konuştu.

''BUGÜNE KADAR YAPTIĞIMIZ HER ŞEY GİTTİ''

Bir an önce şüphelilerin yakalanmasını istediklerini belirten Halkla İlişkiler Direktörü Melissa Gençay,  ''Gece saatlerinde iki kişi direkt ofisimize geliyorlar. Birinci katı es geçerek bizim kata çıkıyorlar. Kamera görüntülerinde de var. Polise de başvurduk. Araştırıyorlar. Umarım en kısa zamanda bulunurlar. Bugüne kadar yaptığımız her şey gitti. Bir an önce şüphelilerin yakalanmasını umuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Derginin yeni sayısına ait çizimlerin bulunduğu hard disklerin çalınmasıyla dergi çalışanları yeni çizimler üzerinde çalışmaya başladı. Çalışanların yeni çizimleri kalem ve kâğıtla yaptıkları görüldü.

YORUMLAR 4
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    eger böyle bir hata yaptıysanız harbiden siz ot hatta samanmışınız
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    yani zor bir durum. ama böyle öneml verileri sadece bir yerde tuttu iseniz büyük hata yapmışsınız. 2-3 ayrı mekanda yedekleriniz olmalıydı. yani bir harici hdd nedir ki. sistemli yedekleme yapıp güvenli gizli yerlere saklamanız lazımdı.
    Cevapla
  • bilişimçi 4 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji biçimde olupta bukadar teknoloji bağnazı olursan herşeyin gider. cloud diyebirşey var.
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence onların yedeği illa vardır. Ben basit bir vatandaş olarak fotoğraflarımı, videolarımı ve belgelerimi en az 4-5 yerde yedekliyorsam muhakkak onlarda yedeklemiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!