Evlat nöbetindeki annelerden depremzedelere atkı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için ördükleri atkı ve bereleri mağdur vatandaşlara gönderdi.

Evlat nöbetindeki annelerden depremzedelere atkı
Evlat nöbetindeki annelerden depremzedelere atkı
GİRİŞ 10.02.2020 13:04 GÜNCELLEME 10.02.2020 13:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 161’inci gününde de soğuk havalara rağmen sürüyor. Aileler, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için ördükleri atkı, bere ve eldivenleri toplayarak gönderdi. 

 

 

Kütahya’dan Diyarbakır’a gelen Hatice Levent, Bitlis’te üniversite okuduğu sırada kızı Fadime’nin terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını belirterek oturma eylemine devam ettiğini ve bugün de depremzedeler için atkı, eldiven ve çorap ördüklerini kaydetti.

 

 

Levent, "Elazığ’da olan depremzedelere, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ölülere Allah rahmet eylesin, biz onlar için atkılar, çoraplar ördük. Elimizden geldiği kadar onlara yardım etmek istedik. Bugün örgülerimiz gidecek, kargo ile depremzedelere ulaşacak, inşallah onlar da sevinirler" dedi.

EVLAT NÖBETİNDE 161. GÜN

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Hacire Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

5 AİLE, EVLADINA KAVUŞTU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye ile Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran ve Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan'ın terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla oturma eylemi yapan ailelerden 5'i evlatlarına kavuştu. Hatice Ceylan, Halime Kadran ile Hüsniye-Hüseyin Kaya ve Necla- Metin Açan çiftleri, diğer ailelere destek olmak için eyleme devam ediyor. 84 aile, oturma eylemini 161'inci günde de sürdürdü.

'ÇOCUKLARINIZI KURTARACAĞIZ'

Tunceli Pülümür yolunda 2015 yılında usta birliğine giderken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan asker Adil Kavaklı'nın annesi Cennet Kavaklı, dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini söyledi. Bakan Soylu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Kavaklı, şunları söyledi: "5 yıl oldu. Hiç haber alamadık. Son 2 seneden beri videosu da gelmedi. Mektubunu göndermişlerdi. Oğlumu bıraksınlar. Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. Onunla konuştuk. 'Çocuklarınızı kurtaracağız. Çalışmalar yapılıyor' dedi. Cumhurbaşkanımızın da ilgilendiğini söyledi. Allah'tan ümit kesilmez. Allah onlardan razı olsun. İnşallah kurtarırlar. Bugün 161 gün oldu. 161 yıl da geçse ben evladım olmadan buradan kalkmayacağım. Bekleyeceğim. İnşallah bu terörün de sonu gelir." 

'CUMHURBAŞKANI BİZİMLE GÖRÜŞTÜ UMUDUMUZ ARTTI'

Oğlu Özkan Aydın için oturma eyleminde olan Süleyman Aydın ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ziyarette ailelere çocuklarına kavuşmaları için çalışmaların yürütüldüğünü anlattığını söyledi. Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla da görüştüklerini belirterek, "HDP il başkanlığı hep bizden kaçıyor. Açıklama yapamıyorlar. O yüzden biz bunlardan çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz. Kararlıyız. Dün İçişleri Bakanımız gelip bizimle görüştü. Biraz sabırlı olmamızı söyledi. Allah'ın izniyle çocuklarınız geri gelecek. Cumhurbaşkanımızla da telefonla görüştük. O da bize umut verdi. O yüzden umudumuz daha da yükseldi. Büyük bir çalışmaları olduğunu söyledi. PKK'nın sonunun geldiğini söyledi. Çocuklarınızı onlardan alıp size kavuşturacağız dedi. Cumhurbaşkanımıza ve devletimize güveniyoruz. İnşallah çocuklarımız gelir evimize döneriz. Artık bu hasretlik biter. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iğne ile kuyu kazdıklarını ve sabırlı olmamızı söyledi. Yanımızda olduklarını söylediler" diye konuştu.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 1
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    tum dualarimiz terorun son bulmasi ve evlatlarina kavusmalari icin ALLAH tez zamanda kavusturur insallah gecmisin hatalari kapaniyor artik aklibasinda butun kurtler vatanin bolunmeyecegini bir ve tek oldugumuzu biliyor ve bu evlat nobetini tutuyorlar artik teror son bulmali ve anneler yavrularina kavusmali.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu