Yıllar sonra ortaya çıktı! Erdoğan, Şener Eruygur'a 'Kes ulan' diye bağırmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde hükümeti itham eden bir konuşma yapan dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u masaya vurarak "Kes ulan" diye azarladığı ortaya çıktı. "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışması devam ederken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yıllar sonra ortaya çıktı! Erdoğan, Şener Eruygur'a 'Kes ulan' diye bağırmış
Yıllar sonra ortaya çıktı! Erdoğan, Şener Eruygur'a 'Kes ulan' diye bağırmış
GİRİŞ 13.02.2020 21:03 GÜNCELLEME 14.02.2020 10:48
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasının hemen ardından gerçekleşen MGK toplantısında yaşanan olay ilk kez gün yüzüne çıktı. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un hükümeti itham eden konuşması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masaya vurup "Kes ulan!" diye bağırdığı ortaya çıktı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaman zaman genelkurmay başkanlarına yönelik sivri çıkışları olduğunu ifade eden Selvi, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir MGK toplantısında hükümete yönelik ithamlarda bulunan dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u azarladığı olayın detaylarını paylaştı.

Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım şu şekilde;

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nejat Uygur'u GATA'da tedavi gördüğü sırada ziyaret etmek istediklerinde "Başbakan'ın eşi gelmesin" cevabının verildiğini anlatırken, bir an sesinin tonu değişti. Başbakan olmuşsunuz ancak eşiniz başörtülü diye askeri hastanede hasta ziyaretine götüremiyorsunuz. Erdoğan bunu hatırlattıktan sonra, "Tabii ondan sonra toplanan YAŞ biraz tatsız geçti" dedi.

O dönem başbakan olan Erdoğan'ın bunun üzerine Genelkurmay Başkanı'nı aradığı ve sert bir dille uyardığı biliniyor. Ancak Erdoğan'ın Genelkurmay başkanlarına yönelik sert çıkışları sadece bu değil. Birkaç anekdotu paylaşmak istiyorum.

"BU ÜLKEYİ SEN Mİ YÖNETECEKSİN, YOKSA BEN Mİ?"

27 Nisan e-muhtırası verildiğinde telefonuna çıkmayan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, AK Parti'nin açıklama yapacağı duyurulunca 28 Nisan günü Erdoğan'ın telefonuna geri dönüş yapıyor. Erdoğan'ın ilk sözü "Paşa, bu ülkeyi sen mi yöneteceksin, yoksa ben mi?" oluyor.

MASAYA VURUP "KES ULAN" DİYE BAĞIRDI

Bir MGK toplantısında ise Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur hükümeti itham eden bir konuşma yapıyor. Başbakan'ın uyarmasına rağmen Eruygur aynı tonda konuşmasını sürdürünce, Erdoğan masaya vurup "Kes ulan!" diye bağırıyor.

YORUMLAR 201
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah sanki son Vural Savaş ve Şener Eruygurun üst üste vefatıyla milletimize sahip olduklarınızın kıymetini bilin mesajını veriyor. Çok ilginç.
    Cevapla
  • arif k. 1 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür asker kendi çıkarlarına değil devlet ve millet için var artık.
    Cevapla
  • ŞAMİL YÜCE 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes AYNI DİLDEN ANLAMAZ. Bazen Anlayışına göre anladığı dilsen anlatmak gerekir.
    Cevapla
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette raconu reis keser yavas yavas soluklarida kesiliyor cok sukur
    Cevapla
  • Laleli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kan kusturana kızılcık şerbeti içirilirmiş,biraz da sıcak olsun ki dilini eşşek arıları soksun inşaallah.etme bulma dünyası. Laiklik orda geçiyormu ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?