AB liderleri Erdoğan ile Brüksel’de bir araya gelecek

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Michel ve AB Komisyon Başkanı Leyen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile göç, güvenlik, istikrar ve Suriye krizi gibi meseleleri görüşmek üzere bugün saat 20.00'de Brüksel’de bir araya gelecekleri öğrenildi.

AB liderleri Erdoğan ile Brüksel’de bir araya gelecek
AB liderleri Erdoğan ile Brüksel’de bir araya gelecek
GİRİŞ 09.03.2020 06:35 GÜNCELLEME 09.03.2020 06:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB Konseyi Başkanı sözcüsü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile göç, güvenlik, istikrar ve Suriye krizi gibi meseleleri görüşmek üzere bugün Brüksel’de bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

Açıklamada, “AB Konseyi Başkanı ve AB Komisyon Başkanı Türkiye Cumhurbaşkanı ile göç, güvenlik, bölgedeki istikrar ve Suriye krizi dahil olmak üzere AB ve Türkiye arasındaki meseleleri görüşmek üzere pazartesi günü saat 18.00’de (TSİ 20.00) Brüksel’de bir araya gelecek” ifadeleri yer aldı. 

Türkiye, İdlib’deki gerilimin tırmanmasının ardından mülteci ve sığınmacı akınlarını daha fazla tutamayacağını açıklayarak, AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldı.

Bunun üzerine binlerce sığınmacı Yunanistan sınırına akın etti. Sınır bölgesinde yüzlerce polis ve güvenlik görevlisi bulunuyor, Yunan ordu birlikleri de görev başında. 

YORUMLAR 2
  • Uygun değil 4 yıl önce Şikayet Et
    Belçikaya gitmenin zamanımıydı ? Allah Celle Celâlehü korusun .
    Cevapla
  • Siverekli 4 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM seni KORUSUN REİS
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı