Damacanada korkutan korona iddiası

Koronavirüs bütün dünyayı sararken bulaşma yollarından birinin de damacanalar olduğu ortaya çıktı. Size damacanayı getiren satıcı, bu malzemenin üzerine virüsü bulaştırmışsa sizin de eliniz kirleneceği için hastalığı kapma riskinizin artabileceği iddia edildi.

Damacanada korkutan korona iddiası
Damacanada korkutan korona iddiası
GİRİŞ 03.04.2020 07:45 GÜNCELLEME 03.04.2020 20:33
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün plastik yüzeylerde üç güne kadar yaşayabileceğini ifade eden enfeksiyon hastalıkları uzmanları, damacana suları evlerde ve iş yerlerinde kullanan kişileri şöyle uyardı:

Covid-19, en sık hasta kişilerin öksürmesi sırasında havaya karışan damlacıklar içinde taşınarak diğer insanların solunum yoluna ulaşır ve enfeksiyonu başlatır. Bazen hastaların solunum damlacıklarıyla kirlenmiş yüzeylere dokunduktan sonra da ellerin ağız, burun ve göze götürülmesiyle de bulaşabilir. Ancak size damacana su veren satıcı bu malzemelerin yüzeyini hastalıkla kirletmişse, sizin eliniz de kirleneceği için ağız, burun ve gözünüze dokunursanız virüs bulaşabilir. Plastikte ve paslanmaz yüzeylerde yeni koronavirüsün kalma süresi 72 saat. Odanın sıcaklığı, nem durumu bu durumu etkiliyor fakat yine de ortalama süre üç gün... Dolayısıyla bu süre içinde virüsle hep iç içe oluyorsunuz..

TÜRKİYE GAZETESİ

 

 

YORUMLAR 31
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Damacalar ve bulundugu/bekletildigi ortamlar dezenfekte edilsin, satiş yapan kisiler(bayii, dagitici, siparisleri alanlar, uretimde calisanlar) maske eldiven taksin.
    Cevapla
  • İrfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben aldıgım ürünleri en az dört gün boş bir odada havalandırarak bırakıyom
    Cevapla
  • Ozcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hehe tamm oldu herşey plastik ambalajda ozaman hiç bişey almayalim. Çok bilmislerde yorum yapmış yok ufak su aliyormuş ta onda yokmuş sanki plastik kap değil. İlk önce cehaleti yenin daha sonra virüsü yenersiniz
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ambalajlı hiç birşey almayalım market alışverişi yapmayalım
    Cevapla
  • musate 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna hangi şey dahil değil ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var