YÖK kanun teklifi kabul edildi: MEB yaz tatilini kısaltabilecek

Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi kabul edildi. Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek. Kanuna göre, MEB'in talebiyle öğretmen ve öğrencilerin yaz tatili kısaltılabilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili açıklamada bulundu.

YÖK kanun teklifi kabul edildi: MEB yaz tatilini kısaltabilecek
YÖK kanun teklifi kabul edildi: MEB yaz tatilini kısaltabilecek
GİRİŞ 15.04.2020 22:35 GÜNCELLEME 15.04.2020 23:11
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi kabul edildi. Jüri üyelikleri, jüri, değerlendirmeye esas alınan raporlar ve başvuru sonucu ilgililere elektronik ortamda açılır. Meslek Yüksek Okullarının öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olma şartı aranacak.

 

 

Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilecek için sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını aşmamak gerekir. Açık öğretim öğrencileri katkı payı ve öğrenim ücretlerini ödemeleri ve her dönem başında kayıtları yenilemeleri koşuluyla bu sürelerle kısıtlı değildir.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN YAZ TATİLLERİ KISITLANABİLECEK

 

 

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLAMADA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni kanunla ilgili rsmi Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Selçuk, ''TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ÜCRET TALEP ETMEYECEK

Üniversite Disiplin yönetmenliğine yönelik değişiklikler öngörülüyor. Rektör, rektör yardımcısı ve genel sekreterlere döner sermaye hesabından yönetici payı olarak ayrılan tutardan yapılan ek ödemelere ilişkin düzenleme yapılacak.

Vakıf yükseköğretim kurumları ön lisans, lisans, tezli yüksek lisans ve doktora düzeyindeki her bir diploma programında öğrenim gören öğrencilerden; ilgili programın en yüksek merkezi yerleştirme puanına sahip en az yüzde 15’i kadar öğrenciyi, söz konusu programın öğrenim süresi boyunca ücretsiz okutmakla yükümlü olacak. Bu öğrencilerden eğitim ve öğretim süreçlerine ilişkin ücret talep edilmeyecek.

Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı birimlerinde görev yapan ve kanunla kadroları öğretim görevlisi kadrolarına dönüştürülen uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı öğretim elemanlarına ders verme imkânı sağlanacak.

ÖĞRETMENLER YAZ TATİLİ BOYUNCA ARALIKSIZ İKİ AYLIK İZİNLİ OLACAK

Rektör tarafından verilen uyarma ve kınama cezalarına karşı itiraz, üniversite disiplin kuruluna yapılacak. Uyarma ve kınama disiplin cezalarına karşı itiraz başvurusunun yapılacağı disiplin kurullarının oluşumu ve yönetimi yeniden belirleniyor. Vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanlarına ödenen ücret, devlet yükseköğretim kurumlarında çalışan emsallerinden daha düşük olamayacak.

Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak.

Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR

Ankara'da, Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından Yükseköğretim Kanunu'nun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Ankara Bilim Üniversitesi adıyla vakıf üniversitesi kuruluyor. Bu üniversite, rektörlüğe bağlı olarak mühendislik ve mimarlık fakültesinden, güzel sanatlar ve tasarım fakültesinden, insan ve toplum bilimleri fakültesinden oluşacak.

Kocaeli'nde, Avrupa Eğitim Vakfı tarafından Yükseköğretim Kanunu'nun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruluyor. Bu üniversite, rektörlüğe bağlı olarak diş hekimliği fakültesinden, sağlık bilimleri fakültesinden, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesinden, lisansüstü eğitim enstitüsünden ve Avrupa Meslek Yüksekokulundan oluşacak.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Avrupa Meslek Yüksekokulunda halen öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ve öğretim elemanları ile Avrupa Meslek Yüksekokulunun mal varlığı, adı geçen üniversiteye devredilecek.

İkinci lisansüstü öğretime kabul edilecek öğrencilerin ödeyecekleri öğrenim ücretini, maliyetleri dikkate alarak YÖK tarafından belirlenecek üst limiti aşmamak şartıyla ilgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü yönetim kurulu tespit edecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 42
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu süreçte canla başla çalışan öğretmenlerimizin hakkını yemeyelim hergün ödev veren ödev takibi yapan öğretmen ve müdürlerde var
    Cevapla
  • ne farkeder 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş öğretmenin tatiline kafayı takmış. Bunun için eğitimi katlediyor.
    Cevapla
  • Abd 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakana göre virüs bitmiş. Okul açmayı planlıyor. Ulkenden haberin yok bakan. Binlerce kişi öldü. Onbinlerce hasta insan var.
    Cevapla
  • faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bitsin de gerisi teferruat... Bütün kurumlar insanlar dayanışma halinde. Lütfen birbirimizi incitmeyelim. Kimin ne kadar çalışıp çalışmadığı bizi ilgilendirmez.
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ortamda bu çocukları nasıl gönderebiliriz ne okuluya kardeşim sınavlarda uzaktan eğitim gibi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı