Bakan Koca'dan salgında ikinci dalga uyarısı

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, ikinci dalga uyarısı yaparak"Pik döneminde olduğumuzu söyleyebiliriz, bir düşüş trendine girdiğini de görüyoruz, ama bunun kalıcı olması önemli. Tedbirlere uyum gösterilmezse yeni pik dalgasına yol açabilir ama şu an bu tedbirlerle pik dalgasının herhangi olabilirliği yok." diye konuştu.

GİRİŞ 29.04.2020 18:48 GÜNCELLEME 29.04.2020 19:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 14.00’te video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantı sonrası basın açıklaması yaptı.  

 

 

"İYİLEŞEN HASTA SAYISI YENİ TANI KONAN HASTA SAYISINDAN ARTIK 2 KAT FAZLA "

Koca "Son 24 saatte iyileşen hasta sayısının, yeni tanı konan hasta sayısından artık 2 kat fazla olduğu noktadayız." diyen Koca, "Başarı, tedbirleri terk edeceğimiz değil tedbirlere sarılmamız gereken bir başarıdır." şeklinde konuştu.

 

 

İKİNCİ DALGA UYARISI

Bakan ikinci dalga konusunda uyararak  "Pik döneminde olduğumuzu söyleyebiliriz, bir düşüş trendine girdiğini de görüyoruz, ama bunun kalıcı olması önemli. Tedbirlere uyum gösterilmezse yeni pik dalgasına yol açabilir ama şu an bu tedbirlerle pik dalgasının herhangi olabilirliği yok. İlave tedbir önermiyoruz ama teması ve izolasyonu son derece önemsiyoruz." diye konuştu.

 

YORUMLAR 7
  • MEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafta içi sokaklar cıvıl cıvıl. İftar davetleri yapılıyor ve iftar sonrası kalabalıklar dışarıda. Nasıl olacak bilemiyorum.
    Cevapla
  • baka 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulları açarsanız ikinci dalga kaçınılmaz. Çok iyi hesap yapılmalı okulları açmadan önce.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Arefe ve Ramazan Bayramının 3 günü toplamda 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması devam etmeli. Biz Türk milleti olarak bayram ziyereti alışkanlığımızdan vaz geçemeyiz.Bayramda büyüklerimizi ve akrabalarımızı sosyal masafe ve maskeyi unutarak sarmaş dolaş olma huyumuzdan taviz vermeyiz. Böylece bulaş fazlalaşarak ikinci dalgayı kendimiz davet etmiş oluruz. Netice itibari başta Sağlık Bakanımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın emekleri heba olmuş olur.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence arefe ve bayramın 3 günü sokağa çıkma kısıtlaması devam etmeli. Bizim milletimiz kısıtlama getirilmediği takdirde bayram ziyareti alışkanlığından taviz vermeden bayram ziyeretlerini yapar sarmaş dolaş olma huyundan da vazgeçmez. Dolayısı ile ikinci dalga bulaş riskiyle karşı karşıya kalarak şimdiye kadar başta Sağlık Bakanımız ve tüm sağlık çalışanlarının emekleri heba olur.
    Cevapla
  • aziz baba 4 yıl önce Şikayet Et
    yok bakanım yok...siz didinin ugrasın,bugün esenyurt zeytinburnu vb ilöelerde pazarlar marketler sokaklar ,sanki hiçbir şey yokumuş gibi davranan bilinçsiz cahil hatta ülke düşmanı sayılabilecek insa sürüleriyle doluydu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu