Diyanet İşleri Başkanı'ndan ilk açıklama: Bu yıl hacca gidilebilecek mi?

Diyanet Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın Kanal 7 televizyonunda sunduğu "Sahur Vakti" programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, önemli açıklamalar yaptı. Erbaş, herkesin merak ettiği "Bu sene hacca yazılanların durumu ne olacak?" sorusuna da yanıt verdi.

GİRİŞ 15.05.2020 12:44 GÜNCELLEME 15.05.2020 12:44
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kanal 7 TV'nin konuğu oldu. Telekonferans sistemiyle Kanal 7 televizyonunda Diyanet Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın sunduğu "Sahur Vakti" programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gündeme dair önemli konulara cevap verdi. 

 

"Bu yıl hacca yazılanların durumu ne olacak?" "Cuma ve bayram namazı kılınacak mı?" sorularına cevap veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılacağız diyerek kendisine yöneltilen diğer sorularına cevap verdi.

BU YIL HACCA GİDİLEBİLECEK Mİ?

 

Başkan Erbaş, "hac vazifesini yerine getirmek için bekleyenlere; Biz bu konuda her an teyakkuz içindeyiz. Hazırlıklarımız tamamdır. Ancak malumunuz bu konuda Suudi Arabistan'ın yapmış olduğu çalışmaları bizim takip etmemiz gerekiyor. Bu konuda Suudi Arabistan Hac Bakanı ile bugün bir görüşme yaptım. Suudi Arabistan'daki durum, İslam dünyası için bir şeyler yapılabilir mi? gibi konularda istişarelerde bulunduk. Onlar da canla - başla çalıştıklarını, şuanda kendi içlerinde bu süreç nasıl tamamlanır? Mekke- Medine hac yapılabilecek bir ortam haline getirilebilir mi? gibi konularda çok hızlı çalışmalar yaptıklarını söylediler. Ancak takdir edersiniz ki onlarında verebileceği net bir cevap yok. Şu anda bir muğlaklık var. Biz süreci takip ediyoruz. Hazırlıklarımızı yapmış durumdayız. İnşallah bir iyileşme olursa, Suudi Arabistan'dan gelecek habere göre hareket edeceğiz.Yani vatandaşlarımız hazır olarak beklesinler. Böyle bir karar alındığı takdirde kardeşlerimizin hacca gitmesi için gerekli çalışmayı başlatacağız" dedi.

YORUMLAR 24
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    asla korunamaz kimse temas var alan kalabalik tedbir ve ulul ulema ya uymak farz ameller niyetlere gore deyilmi
    Cevapla
  • Gariban halk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir sene erteleyelim Suudi'lere bırakmaya gerek Yok.Hac yapılsa Bile Suudi'ler kendi içinde hac yapacak dışardan kimse alınmayacak diye tahmin ediyorum
    Cevapla
  • dnr 3 yıl önce Şikayet Et
    HAC VE UMRE kararları S.arabistana bırakılmamalı.dünyadaki bütün müslüman ülkelerden oluşan bir heyet bir yönetim oluşturulmalı. MEKKE MEDİNE KUDÜS DÜNYA MÜSLÜMANLARININDIR.
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 3 yıl önce Şikayet Et
    inşâAllah Hac başlar tekrar tez zamanda gönlümüz bundan yana
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden caminin içinde değilde avlusunda namaz kılınıyor, kaç tana caminin avlusu namaz kılmaya müsait
    Cevapla
  • ASAsa 3 yıl önce Şikayet Et
    kafan güsel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı