Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Turizmin başkenti Antalya'da sahiller düzenlendi. Kumsallarda 1,5-2 metrelik aralıklarla dokuz metrekarelik alanlar oluşturuldu.

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
GİRİŞ 30.05.2020 07:10 GÜNCELLEME 30.05.2020 07:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

 

 

Yüzerken de "sosyal mesafe"ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

 

 

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde "sosyal mesafe" alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, "Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak." dedi.

"Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı." diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Tatil illa denizmi demek? Gitti denizli havuzlu yerlere. Kültür turizmi, Tarih turizmi, yeme içme turizmi gibi pek çok turizm var onları tercih et.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk plajlarında serbest bir alanda duramayacak mıyız? Ben şezlong denen plastiklerden uzak durmak istiyorum.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Başta zina fuhuş eşcinsellik yasak ve suç olmalı. Plajlarda kadınlar kızlar ayrı Erkekler oğlanlar ayrı yerlerde plaja girmeli. Evlilik ucuz ve kolay olmalı yoksa zina fuhuş eşcinsellik ucuz olur. Zaten zalimlerin bütün derdi para! Bizim derdimiz Allah'ın cc rızası. Bizim derdimiz dünya ve ahiret güzellikleridir. Çirkin ve ahlaksızlık zulümdür. Ey Millet! Uydum kalabalığa demeyin. Uydum Allah'ıma cc deyin. İslam Anayasası istiyoruz.
    Cevapla
  • urfalı mehmet ant. 3 yıl önce Şikayet Et
    deniz duş lavabo tuvalet bedava .belediye otobüsüne binip evinden gitgel 1 kişi 6 tl .başka masraf yok .aklını kullanan kişi evden bir ekmek arası peynir domates salatalık 1 şişe su veya ayran işte sana tatil süper temiz hava şükretmeyen nankördür ...
    Cevapla
  • TONTON 3 yıl önce Şikayet Et
    1 sene deniz e gitmesek birşey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var