Abdullah Ağar: Sözde Büyük Kürdistan projesi adım adım yürüyor!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar yeni Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin IKBY ile Peşmergelerin Kerkük’e ve tartışmalı bölgelere geri dönmeleri konusunda anlaştığını ve bu anlaşmanın Irak Meclisinde onaylanması halinde Türkiye’yi de hedef alan sözde Büyük Kürdistan projesine himet edeceği noktasında uyarılarda bulundu.

Abdullah Ağar: Sözde Büyük Kürdistan projesi adım adım yürüyor!
Abdullah Ağar: Sözde Büyük Kürdistan projesi adım adım yürüyor!
GİRİŞ 06.07.2020 21:30 GÜNCELLEME 06.07.2020 21:31
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Abdullah Ağar sözde Büyük Kürdistan projesi hakkında Irak'ın kuzeyinde oynanan oyunla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

SÖZDE BÜYÜK KÜRDİSTAN PROJESİ'NE ADIM ADIM!

Ağar terör örgütü YPG/PKK'nin zaten Sincar/Mahmur/Kerkük/Süleymaniye hattında yuvalandığını, bunlara katılmak için ABD’nin beslediği 65.000 YPG/PKK’lının sıra beklediğini ve bu denklemde Peşmergelerle ilgili Irak'ın vardığı anlaşmanın tehlikeli bir plana hizmet edeceğini söyledi.

PENÇE RAHATSIZ ETTİ

Türkiye, Pençe harekatlarıyla terör örgütü PKK/YPG'ye bölgeyi dar ederken Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Irak Başbakanı Kazımi'nin Kerkük başta olmak üzere tartışmalı bölgelere Peşmergeleri geri getirme çabası dikkat çekti.

Mesud Barzani ile McGurk

"ŞİMDİ SURİYE OLGUNLAŞTI"

2017'de sözde bağımsızlık referandumu yapan Mesut Barzani ile ilgili zamanlamaya dikkat çeken Ağar "Barzani’nin Kerkük başta tartışmalı bölgeleri içine alan sözde Bağımsızlık Referandumuna -ABD ‘Suriye o gün daha istedikleri seviyeye gelmediği-olgunlaşmadığı için’  destek vermemişti. Şimdi Suriye olgunlaştı." ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ENTEGRE EDİLİYOR

"Irak-Suriye fiili sınırı artık yok" diyen Ağar bölgede birbiri ardına yaşanan gelişmeleri "YPG/PKK türevi TEV-DEM ile diğer Kürt yapılar (ENSK) birbirine entegre ediliyor. Bununla da kalmıyor Roj Peşmergeleri üzerinden Suriye ve Irak’ın Kuzey Irak ile Kuzey/Kuzey Doğu Suriye’nin entegrasyon adımları atılıyor." ifadeleriyle özetledi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 92
  • Kürt 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi oluyor.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör kampı olan yer düşmanımızdır mantığı olmalı.. Bunların başını küçükken ezmek gerekti.. İt gibi ürüyorlar.. Türkiye de bulunan hainleride terör sevicileride kısırlaştırmak lazım
    Cevapla
  • mutlu koçman 3 yıl önce Şikayet Et
    kürdistan kurulsun 1. gün dağılır .kimse elektirk su vergi ödemek istemiyor her şey bedava mantığı ile yaşıyorlar , savaş çıksın elbiselerini silahını atıp kaçıyorlar perşmerge tamamen şişirme kerkükte 3 saat dayanamadılar . içi boş adamlar keşke kurulsa da savaş ilan edip kerkük e kadar alsak
    Cevapla
  • gün 3 yıl önce Şikayet Et
    Gün doğmadan neler doğar. Herkesin bir hesabı varsa Allahın da bir hesabı vardır.
    Cevapla
  • zmc 3 yıl önce Şikayet Et
    İhanetin bahanesi yoktur. Kim ne yapar kendine yapar; coninin toninin önüne yatan kendi kaybeder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü