Devlet sahip çıktı, onlar başardı: Gurur tablosu

Devlet koruması altındaki çocuklardan 650’si bu yıl YKS’ye girdi. İlk 10 bine giren öğrencilerin üçü devlet şefkatiyle yetişen gençler oldu. Karaman’dan Mustafa Kömür 431 puanla 3 bin 376’ncı, Ordu’dan Ebru Topkara, 414 puanıyla 6 bin 702’nci, Mersin’den Gülsün Yağmur Özdemir 413 puanla 7 bin 224’üncü oldu.

Devlet sahip çıktı, onlar başardı: Gurur tablosu
Devlet sahip çıktı, onlar başardı: Gurur tablosu
GİRİŞ 02.08.2020 06:13 GÜNCELLEME 02.08.2020 06:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Devlet koruması altındaki çocuklar, Yükseköğretim Kurumları Seçme Sınavında (YKS) aldıkları puanlarla gururlandırdı. Türkiye genelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerler Bakanlığının uyguladığı sosyal hizmet modellerinden yararlanan 650 öğrenci bu yıl YKS’ye girdi. Bu öğrencilerin üçü, başarı sıralamasında ilk 10 bine yerleşti. Derece yapan öğrenciler başarılarını azim ve çalışmaya borçlu olduklarını anlattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modelleri, kimsesiz ve sosyal destek ihtiyacı bulunan çocuklara umut olmaya devam ediyor. Bu yıl YKS sınavına giren devlet koruması altındaki 650 genç, başarılarıyla gururlandırdı. YKS başarı sıralamasında ilk 10 bine giren öğrencilerin üçü devlet şefkatiyle yetişen gençler. YKS’de elde ettikleri başarılarla hedeflerine bir adım daha yaklaşan gençler, başarı öykülerini anlattı.

İLAHİYAT İSTİYOR

Karaman’da yaşayan Mustafa Kömür, hem okulda hem de YKS’de başarısıyla öne geçti. Son sınıfı 96,30 not ortalamasıyla tamamlayan Kömür, YKS’de aldığı 431 puanla Türkiye sıralamasında 3 bin 376’ncı oldu. YKS’ye hazırlanmaya bir yıl önceden başladığını ve hiç ara vermeden çalıştığını anlatan Mustafa, "Herkesin bir düzeni vardır ama ben kendimi çalışma konusunda süre ile kısıtlamadım. Sözelci olduğum için yapmam gereken belliydi. Sürekli okudum ve derslerimi tekrar ettim" dedi. Başarısını azmine borçlu olduğunu belirten Kömür, üniversite konusunda araştırma yapacağını belirterek, liseye başladığından beri ilahiyat fakültesi istediğini anlattı.

KORUYUCU AİLEMDEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜM

Ordu’da koruyucu aile yanında kalan Ebru Topkara, sınava hazırlanma sürecinde motivasyonunun yüksek olduğunu, koruyucu ailesinin ve öğretmenlerinin bu süreçte kendisine çok destek verdiklerini anlattı. 414 puanıyla 6 bin 702’nci sıradan üniversiteye girmeye hak kazanan Topkara, "Öğretmenlerim bir program uyguladılar. Ailem de derslerimde bana destek oldular. İnternette ders videoları izleyerek hazırlandım" dedi. Topkara, özel eğitim öğretmeni olmak istediğini anlattı. Topkara, "Farklılıkları olan insanlara katkıda bulunmak istiyorum. Bununla birlikte bir meslek sahibi olup kendi ayaklarım üzerinde durmak ve hayatımı idame etmek istiyorum" dedi.

Gülsün Yağmur Özdemir

"DESTEĞİNİZLE BAŞARDIM"

Mersin’de koruyucu aile yanında yaşayan Gülsün Yağmur Özdemir sınavda 413 puanla 7 bin 224’üncü oldu. Sınava sistemli şekilde hazırlandığını, bu süreçte ailesinin, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin desteğinin büyük olduğunu anlattı. Özdemir, "Kurumumun bana sağladığı maddi ve manevi desteklerinin bu başarımda etkisi çok. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hayalim öğretmen olmak. Bu nedenle öğretmenlik bölümlerini tercih edeceğim" dedi. Özdemir, temel hedefinin, insanlara yardım edecek işler yapmak olduğunu kaydetti.

Fahri Albay

AZİM VE KARARLILIK

Balıkesir’de yaşayan Fahri Albay da aldığı 403 puanla 10 bin 537’nci sıradan YKS başarı sıralamasına girdi. YKS’ye hazırlanırken hep bir hedefinin olduğunu ve hedefine ulaşmak için düzenli bir çalışma planı yaptığını anlatan Fahri Albay, "Hayal etmeden başarı olmaz. Ben hayalimin ilk basamağını tamamladığımı düşünüyorum. Sınavı kazanmak tek hedefimdi. YKS’deki başarımı da azim ve kararlılığıma borçluyum. Gururluyum. Hocalarımın emeği de benim üzerimde büyük" diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • Afyonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yolunuzu açık etsin. Cok gururlandım ve duygulandım. Tebrikler.....
    Cevapla
  • rmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet korumasında olan çocukların yüzde doksan dokuzu maalesef boş yetişiyor zaten bircoguda ailesi tarafından bı memurluk alsın diye devlete verilen çocuklar.ellerinde normal aile yanında kalan çocukların imkanlarından elli kat fazlası var ama bedavaya bı şekilde alisiyorlar bunun acilen önüne geçilmesi şart.ilkokuldan sonra devletin bunları yapabilecekleri ise çırak olarak yerleştirmesi lazım yoksa 18 yaşına kadar ekmek elden su gölden hesabı ye iç yat..... işin icinde biri olarak bizzat şahit oluyoruz.
    Cevapla
  • Mercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir genelleme yapamazsınız gördüğünüz gibi başarmis cocuklar asıl senin hayatın zorluguna dair hiçbir şey bilmeyen cocugun çıraklık yapsın kolaydı öyle bos boş millete sallamak .sanki senin gibilerin çocuklarida cok okuyormus gibi konusma sacma sapan bolumler okuyup issiz kalınca da kıskançlık yapıp bu cocuklara sariyorsunuz .birakin şu kiskancligi artık
    Cevapla
  • Tebrikler 3 yıl önce Şikayet Et
    Rehavete kapılmadan üniversiteyi de dereceyle bitirmeniz nasip olur inşallah güzel çocuklar.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bedava memur oluyorlar oomasada olur
    Cevapla
  • Dayan dalyan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hak gençlerimizin yar ve yardımcısı olsun. İstikametten ayırmasın. DİĞER gençlere göre daha çok tebrik edilmeyi hak ediyor bu yavrular.
    Cevapla
  • Erbil 3 yıl önce Şikayet Et
    Çalış senin de olsun tembel teneke. Çocuklar çalışmış başarmış. Bi tebrik etmeyi öğrenemediniz.
    Cevapla
  • Huseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Anasız babasız olmak nedir biliyor musun? Ona göre yorum yap!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı