Son dakika haberi: 12 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1212 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 18 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 244 bin 392, can kaybı 5 bin 891 oldu. Bakan Koca 'Ağır hasta sayımızda 15 artış var. Hastalığın yayılımı, sabit ortamlarda, örneğin ai̇le i̇çi̇nde hızlı' değerlendirmesi yaptı.

Son dakika haberi: 12 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 12 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 12.08.2020 22:02 GÜNCELLEME 13.08.2020 09:36
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye’nin güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaştı. Tabloya göre, son 24 saatte 18 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 891'e yükseldi. Bugün toplam 67 bin 237 test yapılırken, bin 212 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 244 bin 392 oldu.

 

İYİLEŞENLERİN SAYISI 227 BİN 89 OLDU

Son 24 saatte 18 hasta vefat etti, 934 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 227 bin 89 oldu. Ağır hasta sayısı 632, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 8,2 oldu.

 

GÜNLÜK TEST SAYISINDA REKOR!

 Türkiye'de Kovid-19'da 67 bin 237 ile en yüksek günlük test sayısına ulaşıldı  Toplam test sayısı 5 milyon 454 bin 988, vaka sayısı 244 bin 392, vefat sayısı 5 bin 891 olarak kayıtlara geçti.

12 Ağustos koronavirüs tablsou, vaka, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA: HASTALIĞIN YAYILIMI AİLE İÇİNDE HIZLI

Bakan Koca ton tablo ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede "2 MARTTAN İTİBAREN EN YÜKSEK test sayısına son 24 saatte ulaştık. Ağır hasta sayımızda 15 artış var. Hastalığın yayılımı, sabit ortamlarda, örneğin AİLE İÇİNDE HIZLI. Bir hasta, hastalığa yakalanmış bir aile demek. Her birimiz, hepimiz için tedbir alalım." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de gün gün koronavirüs vaka ve can kaybı sayıları

YORUMLAR 54
  • BALO 3 yıl önce Şikayet Et
    Tetbirlere uysunlar herşeyi devletden beklemesinler
    Cevapla
  • HÜSEYİN YELKEN 3 yıl önce Şikayet Et
    ne vatandaşı vatandaş,! ne doktoru doktor!, ne hakimi hakim!, ne avukatı avukat! ne millet vekili adam gibi vekil ! bu ülkeden daha ne bekliyoruz ki? bildiğin modern sömürü ülkesi TÜRKİYE... alkışlıyorum.... sizde beni alkışlayın...
    Cevapla
  • Antivirüs 3 yıl önce Şikayet Et
    tıpkı senin gibi..
    Cevapla
  • aklı-selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Toplum cahil, doğru. Cehaleti kaldırmak için ne yaptınız. Eğitim alanında bir ileri iki geri.
    Cevapla
  • Hazar 3 yıl önce Şikayet Et
    Malesef üzülerek söylüyorum çok cahil ve laf anlamaz insanımız var bunlarda ancak sopadan anlar
    Cevapla
  • Ersan Çebi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastanelerde corona testi asgari şekilde yapılıyor. Hastalar hastaneye yatırılmayıp evde tedavi edilmeye sevk ediliyor. Tabi artacak sabit ortamdaki corona artışı.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Evde de tedbir alınabilir. Evde birinin hasta olduğu bilindiği halde tedbir almamak da nedir ya? Sonra onca uyarıya rağmen bu tedbirsizliği savunmak akıl işi mi? Ayrıca yoğun bakım veya solunum cihazına bağlanması gerekmeyen hastalarla hastaneleri doldurmak istemendeki maksat nedir? Neticede insan kaynaklarımız da sınırlı. Gerçekten hastaneye ihtiyacı olanlarla daha az ilgilenilmesini mi istiyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı