Koronavirüs felç de ediyor

Türk bilim insanları koronavirüse karşı tedavi çalışmalarını sürdürürken, hastalığın insan vücuduna etkileri konusunda çalışma yürütüyor. Doç. Dr. Abdulkadir Tunç, Dr. Yonca Ünlübaş, Dr. Murat Alemdar ve Dr. Enes Akyüz’ün yaptığı bir çalışmada, virüsün nörolojik etkileri ortaya koyuldu.

Koronavirüs felç de ediyor
Koronavirüs felç de ediyor
GİRİŞ 14.08.2020 06:39 GÜNCELLEME 14.08.2020 06:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sakarya’da gerçekleşen araştırmada, koronavirüs tanısı konan 4 yaşlı hastanın virüse yakalandıktan sonra inme geçirdiği ortaya kondu. Çalışmada, yaşları 45 ile 77 arasında değişen hastaların hastalık süreçleri incelendi.

 

 

Yapılan çalışma neticesinde 4 hastanın virüse yakalandıktan sonra başka hiçbir neden bulunmaksızın inme geçirdikleri tespit edildi. Araştırma Kovid-19 vakalarında inme gerçekleşebileceğinin ilk bilimsel kanıtı olması sebebiyle dünya tarafından koronavirüsün nörolojik etkilerinin sorgulanmasını sağladı.

Yenişafak

YORUMLAR 11
  • Katran 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid oldurur mutasyona falanda ugramadi
    Cevapla
  • SORU 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden hiç kimse bu virüsü ortaya atanlara savaş açmıyor.
    Cevapla
  • Nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes insani ve vicdani duygularla tedbirlere uymalı bunu yapmadığında kendine etrafına tüm insanlığa yapılan bir kul hakkı olduğu bilinci olmalı sokakta insanlar sosyal mesafeye maskeye hiç dikkat etmiyor insanlar bunları görünce okulların kapalı olmasının ne anlamı var diye ondan hayıflanıyor evlat insana fazla değilki kafamız daha rahat yanımızda ama durmuyırlar büyükler gençler evden firar rabbim tez zamanda işin bilincine vardırsın bu illeti tüm insanlıktan bertaraf etsin sevdiklerimizi kaybetmeden
    Cevapla
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsten değil de hasta oldum psikolojisinden de olmuş olabilir. Büyük bir korku yayılıyor çünkü virüsle ilgili. Virüsü küçümsemiyorum bu arada, sadece önlemlerimizi alıp normale dönmeliyiz.
    Cevapla
  • 6363 3 yıl önce Şikayet Et
    üç beş tane ayarsız doktor ların lafınamı bakıyorsunuz covid öldüriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti