Siirt'teki istismar davasında yeni gelişme: Tutuklandı

Son dakika haberi: Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Musa O. tutuklandı.

Siirt'teki istismar davasında yeni gelişme: Tutuklandı
Siirt'teki istismar davasında yeni gelişme: Tutuklandı
GİRİŞ 19.08.2020 18:56 GÜNCELLEME 19.08.2020 18:56
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Musa O. teslim oldu.

Batman'da 18 yaşındaki genç kıza yönelik istismar davasında şüpheli uzman çavuş M.O'yla ilgili tutuklama talep edilmişti. 

TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

Öte yandan, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesince 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle M.O. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

TUTUKLANDI

Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Musa O. tutuklandı.

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

Savcılıktan konu ile ilgili olarak şu açıklama yapılmıştı:

"Mağdur İpek Er’in cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür.

Mağdur 07.07.2020 tarihinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yaptığı, şüpheli M.O'nun kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş ve derhal soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmış ve titizlikle değerlendirilmiştir. Şüpheli 17.07.2020 tarihinde tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda
yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir.

Mahkemenin Başsavcılığımızın talebi hakkında bir karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir."

TUTUKLANDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Olay bir ay önce Batman'ın Beşiri ilçesinde meydana geldi. 18 yaşındaki İpek Er, uzman çavuş M.O'nun cinsel istismarına uğradığını yazdığı bir mektup bırakarak intihar girişiminde bulundu.

33 gündür hastanede tedavi gören genç kız yaşamını yitirdi. İdari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan uzman çavuş M.O tutuklanmış, yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

 

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 30
  • Ercüment 3 yıl önce Şikayet Et
    O iti serbest bırakan alçakları da aynı suçtan yardım ve yataklık tan yargılan maçları gerek. Adalet mis , pah gülerim buna. Bizde adalet mi var?
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin durumu içler acısı. Sosyal medyaya düşen her konu, tutuklama ile bitiyor. Yoksa hak getire.
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani kadınların beyanı esastı??? Tecavüzcü birisi nasıl serbes kalır. Hani adalet? Zaten yok da, bu sistemde adalet olamaz zaten
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bir Nasrettin Hoca fıkrasında hoca derki-hırsızın hiç mi suçu yok- ve soruyorum internette tanımadığı adamlarla yazışıp onlara adres ve kimlik bilgilerini bile veren kızın hiçmi suçu yok.
    Cevapla
  • raman 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sorun orda
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bir Nasrettin Hoca fıkrasında hoca derki-hırsızın hiç mi suçu yok- ve soruyorum internette tanımadığı adamlarla yazışıp onlara adres ve kimlik bilgilerini bile veren kızın hiçmi suçu yok.
    Cevapla
  • Isa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendinizi kizin babasi yerine koyun. Acaba uzman çavuşun da vatanını koruyacagı yerde bırıyle internette yazısması ne kadar dogru?
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuh olsun senin gibi gaddar insanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu