İstanbul için son dakika uyarısı: Allah rızası için dışarı çıkmayın

Son dakika haberi: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "Sizden bir şey istiyorum bu şehrin valisi olarak; Allah rızası için dışarı çıkmayın. Ne söyleyebilirim başka? İdari işlem yapmaktan haya ediyoruz. Pozitif olduğunu bilen kardeşimiz kendi sağlığını düşünmüyorsa bundan büyük bir kul hakkı nasıl olabilir? Şehirle nasıl helalleşeceksin?"

GİRİŞ 03.09.2020 13:47 GÜNCELLEME 03.09.2020 17:05
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Son dakika haber: İstanbul Zeytinburnu'nda 55 bin metrekare alan üzerine yapılacak Millet Bahçesi'nde yer alacak İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

 

AA'nın haberine göre, törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, mart ayından itibaren tüm dünyanın Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğini anlatarak, salgınla mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin el birliği ve sabırla örnek gösterilebilecek ülkeler sırasında ilk sıralarda yer alacağını söyledi.

MASKE VE MESAFE İLE BULAŞMA İHTİMALİ YÜZDE 90 AZALIYOR

 

 

Salgın tedbirleri kapsamında ülke genelinde düğün, nişan gibi faaliyetlerin yasaklandığını anımsatan Yerlikaya, sonbaharda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Vali Yerlikaya, temizlik, maske ve mesafe kuralına uyulmasının önemine işaret ederek, "Maskeyi kuralına uygun takar, mesafeye dikkat edersek virüsün solunumla bulaşma riski yüzde 90 azalıyor." dedi.

ALLAH RIZASI İÇİN DIŞARI ÇIKMAYIN

Pozitif vakayla temas edenlerden sabırlı olmalarını isteyen Yerlikaya, konuşmasını şöyle tamamladı: "Filyasyon çalışma grupları var. 39 ilçede kaymakamlıklarımız bu kardeşlerimize sahip çıkmak ve onların dışarıya çıkmamaları için çalışıyor. Dışarıya çıkmadıklarında sosyal destek gruplarımızın destansı çalışmalarıyla yanlarında oluyoruz. Gazete, su, ekmek istiyorlarsa götürüyoruz.

Maddi durumu iyi değilse de yardım ediyoruz. Sizden bir şey istiyorum bu şehrin valisi olarak; Allah rızası için dışarı çıkmayın. Ne söyleyebilirim başka? İdari işlem yapmaktan haya ediyoruz. Pozitif olduğunu bilen kardeşimiz kendi sağlığını düşünmüyorsa bundan büyük bir kul hakkı nasıl olabilir? Şehirle nasıl helalleşeceksin? Biz hem idari işlem yapıyoruz hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz."

YORUMLAR 110
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneye gitmek icin koranalida olsam mecbur cikacam.
    Cevapla
  • emekli42 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Valimiz ve de Sn.Hemşehrimiz. Bu insanlar için ne yapılacaksa vakit geçirmeden yapılsın. Ricadan. yalvarmadan anlamıyorlar. Cezalar da caydırıcı değil. Kesilen cezalar da sanırım tahsil edilemezdir. Bunun çaresi başka bir şey olmalı. Mesela, alınan tedbirlere uymadığı halde hastalananlar hastane yerine başka bir yere kapatılarak terbiye edilseler daha iyi olur.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok mu zor yapın 15 gün sokağa çıkma yasağını virüsün yüzde 80 i gider ekonomi insanların sağlığından daha mı değerli Çin gibi katı kurallar getirin yoksa bizim millet hayatta kurallara uymaz uymuyorsa hala virüs yok diyen insanlar var tövbe tövbe bu kafayla daha çok insan gider Allah korusun bunu önleyebilecek devlet
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid olduğunu bilip dışarı çıkanlar birinin ölümüne sebep olursanız, ahirette adam öldürmekten nasıl hesap verecekler.
    Cevapla
  • Ricardo Quaresma 3 yıl önce Şikayet Et
    sokağa çıkma yasağı koyun siz çıkmatın deyince sanki oturacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!