Türkiye'den son dakika NATO açıklaması

Son Dakika haberi; NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata vardığı ile ilgili sözlerine karşılık Dışişleri Bakanlığı 'Ayrıştırma' (de-confliction) odaklı görüşmelere Türkiye'nin hazır olduğunu açıkladı.

Türkiye'den son dakika NATO açıklaması
Türkiye'den son dakika NATO açıklaması
GİRİŞ 03.09.2020 22:37 GÜNCELLEME 03.09.2020 23:09
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata vardığını açıkladı. 

Dışişleri, "Ülkemizin Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, ön koşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak  isteriz." açıklamasını yaptı.

Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde; 

"NATO GENEL SEKRETERİ İNİSİYATİF ALDI"

NATO Genel Sekreteri Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimin azaltılması, deniz ve hava unsurları arasında istenmeyen kazaların önlenmesi için bir inisiyatif almıştır.

Ülkemiz tarafından da desteklenen bu inisiyatif Genel Sekreterin bugün açıkladığı üzere, iki ülke arasında NATO bünyesinde askeri - teknik nitelikteki görüşmelerin başlatılmasına matuftur.

"YUNANİSTAN’IN NATO GENEL SEKRETERİ’NİN BU İNİSİYATİFİNE DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ"

Ayrıştırma (de-confliction) odaklı bu görüşmeler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili meselelerin çözümüne değil, esasen iki ülke askeri makamları arasında evvelce ikili düzeyde de ele alınan düzenlemelerle alakalıdır. Yunanistan’ın NATO Genel Sekreteri’nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz.

 "ÖNKOŞULSUZ OLARAK DİYALOĞA HAZIRIZ"

Diğer taraftan, ülkemizin Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, önkoşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz. 

YORUMLAR 44
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    bu macron geri zekalı bir tane uçak gemisi var onuda akdenize gömdürecek
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel görüşelim deyip tokatı enseya çakacak bizimkiler.
    Cevapla
  • HAKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani yunanisdanla gorusmeyecekdik ne oldu
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Annan Planında da böyle olmadı mı? Biz agırdan vakur olaylara yaklaştıkça "karşımızda Avrupa ve ABD'nin şımartılmış yaramaz çocuğu". Yaa daha gecen hafta Almanya istedi diye araştırma gemimizi çektiğimizde Yunanistan naptı. Gitti Mısırla anlaştı.. Yemişim NATO'sunu..Alırım Ruslardan SU-35'i.. Çıkartırım ABD'yi İncirlikten. ÇİN'İ OTURTURUM INCIRLIGE /KIBRISA. Akacak kan damarda durmazmış. Benim tek gözüm çıkar belki ama YUNANİSTAN!IN İKİ GÖZÜNÜ CIKARTIRIM..
    Cevapla
  • Aylin 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor. Diplomasiye yanaşıyorlar mı? Son tahlilde olması gereken çare aynen budur...
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Yavaşşş! Çin kim oluyor da İncirlik veya Kıbrıs'ta olacak . ruslar masum mu ki koşulsuz gidip su35 alalım? Zaten politik olarak yalnızız . Son ana kadar diplomasi
    Cevapla
  • Fırtınaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep kaybettiğimiz yere yanı masaya geldik biz şavaş meydanlarının erleriyiz onlar masa başı cambazları malesef iyi bi sonuç çıkmaz burdan gene taviz gene taviz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!