12-13 Eylül sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Pozitif vaka sayılarındaki artış sebebiyle yasakların tekrar hayata geçirilmesi gündeme geldi. Sağlık Bakanlığının açıkladığı günlük koronavirüs tablosundaki artış sonrası denetimler ve cezalar artırılmaya başlandı. Vatandaşın gündeminde bu hafta sonu sokağa yasağı uygulanacak mı? sorusu ilk sırada yer alıyor. İşte 12-13 Eylül sokağa çıkma yasağı gelecek mi? sorusunun yanıtı…

 12-13 Eylül sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?
12-13 Eylül sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?
GİRİŞ 10.09.2020 14:33 GÜNCELLEME 10.09.2020 14:33

Salgın sebebiyle alınacak önlemler ve tedbirler tekrar konuşulmaya başlandı. Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren tüm Türkiye’de hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Covid 19 Tedbirleri” konulu ek bir genelge gönderdi. Ülke genelinde mesken alanlar hariç tüm alanlarda maske takmak zorunlu oldu. Metro, metrobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında ayakta alınacak yolcu sayısını ilgili kurullar belirleyecek.  Son olarak Mardin Valiliği 65 yaş üstü vatandaşlara saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirdi. Bunun üzerine bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? 12-13 Eylül sokağa çıkma yasağı var mı? soruları yanıt arıyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

 

 

12-13 EYLÜL'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK MI?

İçişleri Bakanlığı, maske kullanımı ve diğer  kısıtlamalarla ilgili genelge yayımladı. Ancak bu hafta sonu (12-13 Eylül) tarihinde uygulanacak sokağa çıkma kararı ile ilgili bir açıklama veya detay genelgede yer almadı. Dolayısıyla bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

 

 

MASKE GENELGESİ YAYINLANDI!

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği ek genelgede ülke genelinde mesken alanlar hariç olmak üzere tüm alanlarda maske takmanın zorunlu olduğunu bildiren genelge gönderdi. Maske takma kuralına uymadığı tespit edilen kişilere 900 TL ceza kesilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak. 

81 İLDE SAAT 12’DEN SONRA MÜZİK YASAKLANDI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilde bulunan kafe, restoran ve eğlence mekanlarında saat gece 12’den sonra müzik yayını yapılmayacağını duyurdu. Belirtilen mekanlarda hem canlı hem de playback müzik saat 00.00 itibariyle sona erecek.

MARDİN'DE 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI!

Mardin Valiliği 65 yaş ve üstü için alınan sokağa çıkma yasağının detaylarını duyurdu. Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu 65 yaş üstündeki vatandaşların saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarını yasakladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız