İBB'nin Hidiv Kasrı'ndaki izinsiz kazısına suç duyurusu

İBB'nin tarihi Hidiv Kasrı'nı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan izinsiz kazısıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Olayı inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB hakkında suç duyurusunda bulundu. İncelemeler sonucunda Hidiv Kasrı'nın bodrumundaki beden duvarlarının kesildiği, çalışmaların yapıyı statik açıdan tehlikeye düşürdüğü belirlendi.

İBB'nin Hidiv Kasrı'ndaki izinsiz kazısına suç duyurusu
İBB'nin Hidiv Kasrı'ndaki izinsiz kazısına suç duyurusu
GİRİŞ 15.09.2020 14:38 GÜNCELLEME 15.09.2020 14:39
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hidiv Kasrı'ndaki mahzen kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

İstanbul'un tarihi miraslarından Hidiv Kasrı'nda, Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmaları yapılıyordu. Çalışmalarda mahzenin ortaya çıkarılması amaçlanıyordu.

Ancak kazıyı inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, izinsiz çalışmalar yapıldığını tespit etti.

 

Koruma Bölge Kurulu, 3 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı gönderdi ve Hidiv Kasrı'ndaki çalışmaların bir an önce durdurulmasını, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi ve belgelerin kendilerine ulaştırılmasını talep etti.

Ancak uyarılara rağmen 8 Eylül'de çalışmaların devam ettiği tespit edildi.

İBB HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

TRT Haber'in haberine göre; İstanbul 6 Numaralı Kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 10 Eylül'de, suç duyurusunda bulunulmasına ve uygulamaların onaylı projeye uygun hale getirilmesine karar verdi.

Kurul, durdurma kararına rağmen çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kurul raporunda, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki birinci grup korunması gerekli kültür varlığı olan Hidiv Kasrı'ndaki izinsiz çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiği belirtildi.

"YAPININ BODRUMUNDAKİ BEDEN DUVARI KESİLDİ"

İnceleme sonunda bodrum kattaki beden duvarlarının kesildiği, çalışmaların yapıda statik açıdan tehlike oluşturduğu tespitinde bulunuldu.

Raporda, bu kazı ile birlikte, Hidiv Kulesi'ndeki tamirat ve bahçedeki personel yemekhanesinin büyütülme işleminin de durdurulması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 46
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul'un kaybedecek vakti yok ; diyordu Ekrem . Haklıymış ; iş yapmamakta ; yıkıp dökmede kaybedecek vakti yok....yıkıcı Ekrem ve ortakları
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay kımıl zararlısı var ...
    Cevapla
  • Engin Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem...İstanbul için hayırlı bir şey ne zaman yapacan.Merakla bekliyorum..İşin gücün yıkmak yakmak..Yada Senden önce yapılan hayırlı işleri kendine mâl ederek yapmış gibi yaparak tekrar açılış yapmak.Bir faydan olsun artık ya...
    Cevapla
  • ziyacan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu cibiliyetsizlerin işi gücü ateiszm ve kominizm aşkına özellikle Atatürkü ve Aleviliği siper edinerek değer verilen her şeyin altını oymak, Rabbim kendini dindar ve milliyetci addedip bunlara destek verip teslim eden nankör ahmaklardan hesabını soracak...
    Cevapla
  • Taktak 3 yıl önce Şikayet Et
    Agızna sağlık on numara yorum adamımsın
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem define arıyor galiba ,parası bitmiş olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!